Властите в Гърция обсъждат от следващата седмица при определени условия

...
Властите в Гърция обсъждат от следващата седмица при определени условия
Коментари Харесай

Гърция може да премахне карантината за пристигащи от чужбина

Властите в Гърция разискват от идната седмица при избрани условия да отстранен наложителната карантина за идващи от чужбина, съобщи БНР. За влизане в Гърция ще се изисква документ за имунизиране или негативен PCR тест.

Очаква се в края на седмицата държавното управление да отстрани условието за седемдневна карантина, което сега е в действие. От предишния месец март при тези условия в Гърция идват туристически групи от Израел. Вероятно от 16 април това ще важи и за жители на страни от Европейския съюз. Гръцките управляващи си резервират правото изборно да тестват на границата туристите, оповестяват гръцки медии, като се базират на информация от министерството по туризъм.

Очаква се да отпаднат и рестриктивните мерки интернационалният трафик да е единствено през летищата в Атина и Солун. Отварят за интернационалните полети и летищата по островите. Гърция признава всички типове ваксини, даже и тези, които не се ползват в Европейския съюз, е формалното мнение на здравните управляващи. От сухопътните граници с България остава отворен единствено пункта „ Кулата-Промахон “ и за в този момент не се разисква отваряне за туристи на други гранични пунктове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР