Властите в Чикаго повдигнаха обвинения на 66-годишния Крищоф Марек за

...
Властите в Чикаго повдигнаха обвинения на 66-годишния Крищоф Марек за
Коментари Харесай

Задържаният за убийството на трима българи в Чикаго вече е с обвинения

Властите в Чикаго повдигнаха обвинявания на 66-годишния Крищоф Марек за петорното ликвидиране през уикенда. Три от жертвите на тежкото закононарушение са български жители, съобщи БНР.
Марек е пенсиониран строителен служащ, който в събота вечер в квартал Дънинг на 6733 Уест Ирвинг Парк Роуд, простреля с револвер 5 души в постройката, където живеел от 15 години. Три от жертвите са българско семейство, които са вечеряли в дома си. 65-годишната Искра Попова и 45 годишният ѝ наследник Ивайло Попов са от Габрово, а снахата Цветанка Костадинова е от София. С тях е бил и 61-годишният американец Дейвид, който също е измежду убитите и е сътрудник на Искра. На по-горния етаж на постройката, тежко ранена беше и 53-годишната Йоланта Тополска, която през вчерашния ден също умря.
Крищоф Марек е направил убийствата със самоделен револвер. Съседите му го разказват като конфликтен човек, не можещ да управлява държанието си, напомня БГНЕС. Като евентуална причина за постъпката му се проверяват финансови проблеми, на който може би е бил подложен в последните дни, защото е имало заплаха да изгуби жилището си. Бил е отхвърлен и от управлението на жилищната асоциация в блока, където е живеел.
Друга версия сочи любовна драма - Марек бил влюбен в Йоланта, само че тя не отговаряла на възприятията му. Защо обаче е намесено и българското семейство, в случай че обстановката е такава, не е ясно.
Планирано е Марек да се яви в съда тази нощ българско време или във вторник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР