Властите в Черна гора откриха подземен тунел под сградата на

...
Властите в Черна гора откриха подземен тунел под сградата на
Коментари Харесай

Таен тунел под сградата Върховния съд в Черна гора води до помещение, в което се пазят доказателства по дела

Властите в Черна гора откриха под земята тунел под постройката на Върховния съд, който извежда до помещение, в което се съхраняват престъпни доказателства, оръжия и опиати, съхранявани по разнообразни каузи, заяви Българска телеграфна агенция.

В сряда ръководителят на Върховния съд на Черна гора Борис Савич удостовери, че е открит скришен под земята тунел под постройката на съда. Тунелът е дълъг 30 метра, а въздушно течение е станало мотив за разкриването му. Съоръжението свързва депото на Върховния съд с нает апартамент от другата страна на улица “Ниегошева ” в центъра на Подгорица.

„ Това е добре планувана и проведена акция, която наподобява на екшън филми “, сподели министърът на вътрешните работи Филип Аджич , представен от Балканската работа на Свободна Европа.

В събота министър председателят Дритан Абазович сподели, че казусът „ Тунел ” е най-проблемният, а разрешаването му ще даде отговор на доста въпроси, свързани с проведената престъпност в Черна гора през последните 20 години.

Според Абазович началото на работата по тунела съответствува с интервала след изпращането на публично искане до ФБР за подпомагане в следствието на убийството на журналиста Душко Йованович през 2004 година „ Не е изключено прокопаването на тунела да е обвързвано със известието за идването на сътрудници на ФБР в Черна гора и това съмнение не би трябвало да се отхвърля просто по този начин “, сподели министър председателят.

Полицията удостовери публично, че черногорските следователи търсят шестима души, обвинени в прокопаването на тунела. Както и че в сряда вечерта покрай Подгорица е открит микробус, който хипотетично е бил употребен за обира на депото на Върховния съд. Налични са и видеозаписи от постройките на улицата, на която се намира той.

" Почти нищо не липсва от депото на Върховния съд в Подгорица ", сподели във вторник ръководителят на съда Борис Савич. " Най-важното за нас е, че затворихме нещо, което представляваше заплаха ", сподели Савич.

През седмицата изключително бе призован Съветът за национална сигурност, а на съвещанието на Бюрото за оперативна съгласуваност на бранша за разузнаване и сигурност казусът бе охарактеризиран като „ най-значимата и рискова офанзива против държавните институции и правосъдната система на Черна гора ”.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР