Властите в Брюксел съобщиха, че постепенно до края на годината

...
Властите в Брюксел съобщиха, че постепенно до края на годината
Коментари Харесай

Брюксел въвежда ограничения за електрическите тротинетки

Властите в Брюксел оповестиха, че последователно до края на годината в белгийската столица ще бъдат въведени ограничавания за предлагането и използването на електрически тротинетки и други споделени транспортни средства. Обмислят се ограничения и против високопроходимите коли (SUV), означават локални медии.

Предвижда се в града единствено две сдружения да оферират тротинетки чартърен, като общият брой на тротинетките да се понижи от 20 000 на 8000, се показва в решението. Само три сдружения ще оферират колела чартърен (общо 7500), а мотопеди ще дават две сдружения (общо 600).

Скоростта на придвижване на тротинетките ще бъде лимитирана до 20 км/ч., като в центъра на града, пешеходните зони и парковете ще бъде 8 км/час.

Властите в Брюксел обмислят и ограничавания за придвижването и използването на високопроходимите коли, чийто брой непрекъснато пораства. Заради това, че замърсяват повече и заемат повече място, се обмисля опцията за въвеждане на по-високи налози и цени за паркиране или цялостна възбрана такива транспортни средства да се движат в Брюксел, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР