Властите в Брюксел разчитат на певицата Тейлър Суифт да мобилизира

...
Властите в Брюксел разчитат на певицата Тейлър Суифт да мобилизира
Коментари Харесай

Ще успее ли Тейлър Суифт да мобилизира младия електорат за евроизборите

Властите в Брюксел разчитат на певицата Тейлър Суифт да активизира младите гласоподаватели преди изборите за Европейски парламент през лятото.

Неочакваната вест пристигна от Маргаритис Схинас, един от заместник-председателите на Европейската комисия.

" Според мен е от решаващо значение да имаме, както през 2019 година, високо равнище на присъединяване на младите европейци в изборите през юни. ", съобщи той и уточни името на Суифт, с цел да подчертае тезата си.

" Само да ви дам един образец: Тейлър Суифт предишния септември насочи апел в обществените мрежи към младите американци да се записват за гласоподаване.

На идващия ден 35 000 млади американци се бяха записали да гласоподават ", изясни политикът, визирайки късото известие, което Суифт показа предходната година в профила си в Instagram с над 270 милиона почитатели, напомня Euronews.

" Имах щастието да видя толкоз доста от вас на концертите ми в Съединени американски щати. Чух ви да издигате гласовете си и знам какъв брой мощни са те ", написа Суифт в Instagram. " Уверете се, че сте подготвени да ги употребявате на нашите избори тази година! ", добави тя.

Постът, който включваше връзка към Vote.org, се появи на фона на главозамайващото турне Eras Tour - сензационно тричасово шоу, което отдава респект на цялата дискография на певицата и към този момент се трансформира в най-касовото концертно турне в историята.

Поразителният му триумф накара списание Time да разгласи Тейлър Суифт за човек на 2023 година – за първи път музикант получи тази влиятелна купа и провокира голям брой разбори за икономическото и културното влияние на турнето.

Предвижда се младата звезда да придвижи турнето Eras в Европа, като стартира на 9 май в Париж - дата, която, както Схинас акцентира, съответствува с Деня на Европа.

Освен във Франция, европейският стадий от турнето включва разпродадени концерти в Швеция, Португалия, Испания, Ирландия, Нидерландия, Италия, Германия, Полша и Австрия.

" Тейлър Суифт ще бъде в Европа през май. Така че, доста се надявам тя да направи същото за младите европейци и някой от нейния медиен екип да наблюдава тази конференция и да й съобщи тази молба. ", добави зам.-председателят на Европейска комисия.

Като се имат поради деликатно квалифицираните обществени задължения на певицата, не е ясно дали тя ще се вслуша в апела от Брюксел или ще го отхвърли, отбелязва Euronews.

Избирателната интензивност на изборите за Европейски парламент е исторически ниска, с дълбоки разлики сред обособените страни.  През 2019 година тя доближи 50,66 %, като за първи път от 1994 година насам надвиши прага от 50%.

Според изследване на Евробарометър нарастването се дължи значително на присъединяване на младежите.

Тази година четири страни членки - Белгия, Германия, Малта и Австрия ще разрешат на жителите на възраст над 16 години да гласоподават, надявайки се да съживят общоконтиненталната изборна интензивност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР