Властите в Беларус потвърдиха днес, че демонстрант е починал в

...
Властите в Беларус потвърдиха днес, че демонстрант е починал в
Коментари Харесай

Властите в Беларус потвърдиха смъртта на демонстрант, ранен в главата от куршум

Властите в Беларус потвърдиха през днешния ден, че стачкуващ е умрял в болница, откакто е бил ранен при изстрел, както настояват околните му, на полицията по време на митингите против преизбирането на президента Александър Лукашенко, оповестява Българска телеграфна агенция.

Министерството на здравеопазването удостовери в официално съобщение гибелта на 43-годишния Генадий Шутов след "рязко утежняване " на положението му, без да уточни какво е предизвикало пострадванията му.

Според околните на Шутов и представени от беларуските медии източници стачкуващият е бил улучен в главата при митинги в град Брест на 11 август. Първоначално нито управляващите, нито военната болница в Минск, в която е умрял стачкуващият, пожелаха да потвърдят гибелта му.

На 12 август полицията призна, че предходната вечер е стреляла с бойни патрони против "агресивни " стачкуващи, въоръжени, съгласно нея, с железни пръти, и че е ранила един от протестиращите.

Роднините на Генадий Шутов споделиха пред медиите, че той въобще не е бил нападателен, а просто вървял по улицата, когато бил прострелян в главата при изстрел от покрива на постройка. Това е трети смъртен случай от началото на митингите против резултатите от изборите за президент, състояли се на 9 август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР