Властите в Австрия обявиха, че временно се преустановяват занятията във

...
Властите в Австрия обявиха, че временно се преустановяват занятията във
Коментари Харесай

Ето какви мерки срещу коронавируса взимат в различните части на света

Властите в Австрия оповестиха, че краткотрайно се преустановяват занятията във всички учебни заведения в страната, както и, че краткотрайно се затварят националните музей. Целта на мярката е да се предотврати разпространяването на новия ковид, предадоха международните организации.

Всички учебни заведения ще пресечен занятия от 16 март до уикенда на католическия Великден (11-13 април). Родителите, които не разполагат с благоприятни условия за гледане на децата вкъщи, обаче ще имат опция да изпратят деца си под 14 години в техните учебни заведения, където ще бъде обезпечена грижа за тях. Иначе учениците ще имат цифрови уроци през тази непредвидена почивка. Властите приканват родителите да не поверяват грижите за децата си на техните баби и дядовци поради уязвимостта към вируса на по-възрастните хора. В Австрия има 245 инфектирани с новия ковид.

СЗО разгласи разпространяването на ковид за пандемия

Властите в Барселона лимитират достъпа до храма Саграда Фамилия, съобщи ТАСС. В Испания има над 2200 болни вследствие на болест с новия ковид и над 50 умряли.

Властите в Израел приканиха да няма събирания на над 100 души на затворени места. Мярката може да засегне доста синагоги. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че началото на образователната година в университетите може да бъде отсрочено, съобщи ДПА. В страната има 82 случая на болест с новия ковид.

Саудитска Арабия разгласи, че затваря кината до ново разпореждане, съобщи Ройтерс.

Ливан заяви за втори умрял инфектиран с новия ковид. В страната има 61 доказани случая. Починалият е бил с хронично заболяване, на 55 години и не е пътувал зад граница, само че е бил в контакт с пътували хора, които също са инфектирани.

Унгария разгласи изключително състояние поради ковид, разпространяващ се в Европа, съобщи ТАСС. В страната има 13 инфектирани. Унгария вкарва и гранични инспекции с Австрия, Словения и Хърватия. По-рано през днешния ден в страната бе оповестена възбрана за събиране на над 100 души на закрито, като от театрите, музеите и киносалоните ще се изисква да я съблюдават. Изключение се прави за комерсиалните центрове и магазини.

В Африка, Кот д'Ивоар заяви за първи случай на болест. Става дума за 45-годишен мъж, заразил се след пътешестване до Италия.

Ангела Меркел: Коронавирусът ще засегне до 70 % от популацията на Германия

В Съединени американски щати, щата Вашингтон не разрешава събирания на над 250 индивида в разнообразни окръзи, съобщи Ройтерс. Мярката визира спортни прояви, концерти и други културни събития. Според източници администрацията на Доналд Тръмп ще разисква на среща по-късно през днешния ден нови ограничавания на пътуванията до европейски страни поради пандемията с ковид, предадоха международните организации. Тръмп обмисля и да разгласи национално бедствено състояние поради ковид, с цел да може да освободи по този метод федерални средства за потребностите на битката с разпространяването му, съобщи Ройтерс. Така ще могат да се деблокират до 40 милиарда $, показва "Политико ". В Съединени американски щати има случаи на болест в 36 щата и във федералния окръг Колумбия, като умрелите са 25 до момента.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР