Властите в Амстердам въвеждат пълна забрана на превозните средства с

...
Властите в Амстердам въвеждат пълна забрана на превозните средства с
Коментари Харесай

Още един европейски град забранява ДВГ

Властите в Амстердам вкарват цялостна възбрана на транспортните средства с бензинови и дизелови мотори, оповестява The Guardian. Ограниченията ще се вкарват поетапно от началото на идната година, когато по околовръстното шосе на града няма да бъдат допускани нафтови коли на възраст над 15 години.

Новите правила ще обиден и градския превоз - от 2022 година рейсове и таксита с ДВГ няма да могат да влизат в центъра на Амстердам. През 2025-а такава ограничаването ще бъде въведено също за лодките и мотопедите.

Пълната възбрана на транспортни средства с мотори с вътрешно горене ще бъде наложена през 2030 година Съгласно проекта на градските управляващи дотогава в Амстердам броят на зарядните станции за електрически автомобили би трябвало да бъде повишен от сегашните 3 000 на 25 000.

Решението за цялостна възбрана на ДВГ е стимулирано от екологични съображения. Замърсяването на въздуха в Нидерландия надвишава допустимите правила на Евросъюза и се свързва най-много с интензивния авто трафик в огромни градове като Амстердам, Ротердам и Маастрихт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР