Властите в американския щат Мейн затвориха училищата и призоваха гражданите

...
Властите в американския щат Мейн затвориха училищата и призоваха гражданите
Коментари Харесай

Затвориха училищата в щата Мейн след масово убийство – 16 жертви и 60 ранени

Властите в американския щат Мейн затвориха учебните заведения и приканиха жителите да останат по домовете си, до момента в който тече издирването на причинителя на най-голямото всеобщо ликвидиране в щата. Най-малко 16 души за починали при стрелбата, 60 са ранени.

Място на всеобщата пукотевица са ресторант и боулинг зала в американския град Люистън, втория по величина в щата Мейн. Американските управляващи започнаха интервенция по издирването на обвинения за всеобщото ликвидиране – 40-годишния Робърт Кард, който към момента е на независимост. В нея вземат участие стотици служители на реда и десетки сътрудници на ФБР.

Операцията е затруднена от обстоятелството, че килърът е оръжеен инструктор с боен опит и евентуално е наясно с ходовете на полицията и е прекомерно допустимо да разполага с техника за подслушване на полицейските честоти. Съобщава се, че напоследък той е споделял, че има психологични проблеми, в това число чува гласове. През лятото е бил най-малко две седмици на лекуване в психиатрична болница.

Медиите означават, че щатът Мейн не изисква инспекции на лицата, закупуващи огнестрелни оръжия, а също няма и по този начин нареченото, законодателство на „ аления байрак “, което би разрешило на арбитър да ограничи краткотрайно достъпа до оръжия на обособен човек, в случай че има данни, че той съставлява сериозен риск, съгласно фамилията или полицията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР