Властите в американския щат Калифорния поискаха от компанията Cruise да

...
Властите в американския щат Калифорния поискаха от компанията Cruise да
Коментари Харесай

Тази компания пусна стотици автономни таксита в Сан Франциско - сега ги намалява наполовина

Властите в американския щат Калифорния желаеха от компанията Cruise да понижи с 50% броя на самостоятелните си таксита в Сан Франциско след серия от произшествия с тях, оповестява CNN. Решението идва броени дни, откакто роботизираните коли получиха право да возят пасажери денем и демонстрира, че технологията и правната рамка към нея имат да извървят още дълъг път.

Контекст : В началото на август управляващите позволиха даването на таксиметрови услуги с самостоятелни коли когато и да е на денонощието. Преди това Cruise можеше да работи единствено сред 22:00 и 6:00 - време, през което трафикът и пешеходците са по-малко и по този начин се понижават и рисковете от комплициране на софтуера и датчиците.
 Случи се: Таксита роботи потеглят непрекъснато по улиците на Сан Франциско
Случи се: Таксита роботи потеглят непрекъснато по улиците на този град

Регулаторите в Калифорния позволиха 24/7 активност на самостоятелните возила

Детайли : Два по-сериозни случая с коли на Cruise са се случили единствено в рамките дневно през предходната седмица. При единия таксито се е блъснало в пожарен автомобил, който е бил със специфичен режим на придвижване и е минавал през кръстовище на червен светофар. След злополуката се е наложило пасажерът в самостоятелния автомобил да бъде закаран в болница.

При другия случай колата на Cruise не е съумяла да избегне колизия с лидер, който е минал на алено с висока скорост. Поне в този случай няма потърпевши.
 Microsoft влага над $2 милиарда в стартъп за самостоятелни коли на General Motors
Microsoft влага над $2 милиарда в стартъп за самостоятелни коли на General Motors

Новините за съдействието докара акциите на GM до нови върхове

И за двете катастрофи все още не е несъмнено дали човек зад кормилото би бил в положение да ги предотврати, само че е почнало следствие и до приключването му Cruise ще понижат на половина дейния си автопарк в Сан Франциско - до 50 коли денем и 150 - през нощта.

Това надалеч не са единствените проблеми, които самостоятелните коли сътвориха след приемането на разрешението от управляващите. На няколко пъти колони от роботизирани таксита блокираха кръстовища, а едно заседна в прясно излят бетон.
 Поредното нарушено заричане на Мъск: Tesla няма да има самостоятелни коли скоро
Поредното нарушено заричане на Мъск: Tesla няма да има самостоятелни коли скоро

През януари предприемачът ги обещаваше " до края на годината "

Още нещо : Масовото въвеждане на самостоятелните коли е в близкото бъдеще още от далечното минало. За момента машините към момента се затрудняват да реагират съответно на всички вероятни обстановки, с които могат да се срещнат на пътя. Причините са доста, като най-очевидните са в потребността от още по-добри датчици, още по-мощни процесори и още по-бърза и надеждна съгласуваност.
 Uber продаде подразделението си за самостоятелни коли
Uber продаде подразделението си за самостоятелни коли

Компанията се отървава от скъпите странични действия в опит да излезе на облага

Uber и Lyft продадоха своите подразделения за самостоятелни коли, а случилото се в този момент в Сан Франциско слага под сериозна въпросителна и далновидността на решението на General Motors да купи Cruise за 1 милиарда $ през 2016 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР