Властите в американските щати Аризона и Тексас изпълниха смъртните присъди

...
Властите в американските щати Аризона и Тексас изпълниха смъртните присъди
Коментари Харесай

Изпълниха смъртните присъди на двама убийци в Аризона и Тексас

Властите в американските щати Аризона и Тексас извършиха смъртните присъди на двама пандизчии, наказани за жестоки ликвидиране, предаде Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

76-годишният Мъри Хупър получи смъртоносна инжекция в щатския затвор във Флорънс за присъдите си за убийствата на Уилям " Пат " Редмънд и неговата тъща Хелън Фелпс в дома на Редмънд във Финикс през 1980 година. Съпругата на Редмънд, Мерилин, също е простреляна в главата по време на нападението, само че оцелява и свидетелства против Хупър по време на процеса.

Властите настояват, че убийствата са осъществени по заповед на човек, който желал да поеме бизнеса на Редмънд.

Смъртта на Хупър беше оповестена от Франк Страда, заместник-директор на Управлението за изправителен труд, рехабилитация и завръщане в Аризона.

Хупър се засмя няколко пъти, до момента в който общувал с екипа за изтезания, съобщи АП. От момента, в който членовете на екипа за изтезания влязоха в стаята, досега, в който във вените му беше подадено успокоителното пентобарбитал, минаха повече от 20 минути.

След като заповедта за екзекуция беше прочетена на глас, Хупър сподели: " Всичко към този момент е казано. Нека да бъде сторено. " След това сподели на юристите, приятелите и фамилията си: " Не плачете за мен, не бъдете тъжни ".

В Аризона не се извършва смъртно наказване в продължение на почти 8 години след рецензии, че екзекуция през 2014 година е била провалена, и заради компликации с набирането на медикаменти за екзекуция. Понастоящем в щата, където 110 души чакат на гибел, не са планувани други изтезания.

Друга екзекуция беше изпълнена против пандизчия от Тексас, който преди повече от 17 години умъртвил бременната си някогашна другарка и 7-годишния ѝ наследник.

55-годишният Стивън Барби получи смъртоносна инжекция в щатския затвор в Хънтсвил. Той беше наказан за гибелта на 34-годишната Лиза Ъндърууд и сина ѝ Джейдън през февруари 2005 година Двамата са били удушени в дома им във Форт Уърт. По-късно са открити заровени в плитък гроб в близкия окръг Дентън. Вчера Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли жалбата на юристите на Барби за прекъсване на изтезанието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР