Властите в Алжир изключват интернета на територията на цялата страна

...
Властите в Алжир изключват интернета на територията на цялата страна
Коментари Харесай

Алжир спира интернта в цялата страна по време на изпитите в училищата

Властите в Алжир изключват интернета на територията на цялата страна по време на учебните изпити. Така те се надяват да избегнат преписването на отговорите, оповестява Би Би Си.

Достъпът до интернет, в това число и мобилен, ще бъде прекъсван един час преди началото на всеки изпит в междинните учебни заведения, с цел да не могат учениците да търсят отговорите и да поддържат връзка един с различен за въпросите.

Тези изключвания ще продължат до 25 юни.

Решението за прекъсване на интернет било признато откакто през 2016 година изпитните въпроси са се появили в мрежата по време на самите изпити и дори още преди тяхното начало.

Миналата година управляващите се обърнали към доставчиците с молба да лимитират достъпа до обществените мрежи по време на изпитния интервал, само че това се оказало незадоволително.

Министърът на образованието на Алжир Нурия Бенгабрит в изявление за вестник " Аннахар " сподели, че Facebook ще бъде блокиран в цялата страна за времето на изпитите.

По думите ѝ, въпреки управляващите да не желали да подхващат сходни фрапантни ограничения, не могат безучастно да следят по какъв начин информацията за изпитните въпроси изтича в интернет.

Допълнителна мярка е възбраната всички устройства с достъп до интернет, които принадлежат както на учениците, по този начин и на преподавателите, да бъдат внасяни в двете хиляди зали, където се организират изпитите. За задачата на входа на всяка зала са сложени детектори за метал.

Нурия Бенгабрит прецизира, че в печатниците, където се развъждат изпитните билети, са сложени заглушители на мобилните телефони и камери за наблюдаване.

700 хиляди възпитаници ще положат изпити в Алжир до 25 юни. Резултатите от тях ще бъдат оповестени след 22 юли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР