Властите не бяха подготвени за хакерска атака като тази със

...
Властите не бяха подготвени за хакерска атака като тази със
Коментари Харесай

Явор Колев: Трябва да има протокол за действия при хактивистки атаки

„ Властите не бяха готови за хакерска офанзива като тази със сигналите за бомби в учебни заведения в цялата страна. Тя съумя да внесе ужас, суматоха. Трябва да се вземат съществени ограничения, тъй като от тук насетне ще живеем в този режим ”. Това съобщи Явор Колев – специалист по киберсигурност, пред Нова телевизия.

Според него това са хактивистки групи, които правят хактивистки офанзиви. „ Започваме да живеем в този режим – ще получаваме хактивистки офанзиви и би трябвало да реагираме ”, сподели Колев.

Той добави, че е нужно да има специфична група, която да прави оценка дали сигналите са действителни и да издават протокол, по който да се реагира.

По думите на клиничния психолог Велислава Донкина, заканите с бомби против учебните заведения са  нещо, което демонстрира за следващ път какъв брой е комплицирано времето, в което живеем. „ Има разпад на институции и полезности. Това остава хората сами. Когато нещо такова се случва, има декаданс – положение, в което избуяват страхове, потребности, неспособност да се оправиш. Това може да е особено както за обособена персона, по този начин и за цяла група. Когато няма и вътрешни устои, на които да се опреш, когато нямаш построени логаритми, нормално се работи нагонно – инстинктивно, нападателно, деструктивно ”, сподели Донкина.

„ В моята специалност споделяме, че вършим това, което ни е допустимо към този миг с опита, който имаме ”, сподели Донкина. Тя добави, че в този безпорядък хората са елементарно манипулируеми и нападателни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР