Властите на йонийския остров Закинтос решиха да запазят плажа Навагио,

...
Властите на йонийския остров Закинтос решиха да запазят плажа Навагио,
Коментари Харесай

Популярният плаж на Закинтос ще остане затворен това лято поради риск от свлачище

Властите на йонийския остров Закинтос взеха решение да запазят плажа Навагио, известна туристическа дестинация, известна с присъщото си корабокрушение, затворен за туристи това лято, заради заплаха от свлачища, оповестява електронното издание на в..

Решението за възбрана на достъпа до плажа Навагио беше предложено от екип от специалисти от Организацията за антисеизмично обмисляне и отбрана след посещаване на обекта на 8 март, като част от постоянна преоценка на неговата сигурност.

Екипът Организацията за антисеизмично обмисляне и отбрана съобщи, че има забележителен риск от свлачища, заради ерозията на близките скали.

„ Безопасността на жителите и посетителите е над всичко останало и решението беше взето поради новите научни данни на Организацията за антисеизмично обмисляне и отбрана и неговия президент, професор Ефтимиос Лекас, поради огромния брой гости в региона по време на туристическия сезон “, сподели министърът на туризма Василис Кикилиас.

Навагио към този момент беше неразрешен за локални поданици и гости от предишния септември, откакто земетресение с магнитуд 5,4 аргументи огромни камъни от близките скали да паднат в залива.

Безопасността на плажа ще се преоценява два пъти годишно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР