Властите на всички нива правят всичко възможно, за да спасят

...
Властите на всички нива правят всичко възможно, за да спасят
Коментари Харесай

Зеленски: Правим всичко, за да осигурим вода след взрива в язовир Каховка

Властите на всички равнища вършат всичко допустимо, с цел да спасят хората и да обезпечат питейна вода на тези, които  я получaват от язовир Каховка.

В това увери украинският президент Володимир Зеленски в ежедневното послание към сънародниците си, представено от " Укринформ ".

" Правителството на всички равнища прави всичко, с цел да избави хората и да обезпечи питейна вода на тези, които са я получили от язовир Каховка. Криви Рог и цялата Днепропетровска област, градове и села в Херсонска, Николаевска и Запорожска области - колкото и да е мъчно е, че би трябвало да оказваме помощ на хората ", сподели той.

Държавният глава благодари на всички спасители, военни, представители на локалните общности и всеки от районите , които в този момент оказват помощ на хората от южните региони на Украйна, наводнени от офанзивата.

" Благодарен съм на всички, които сега изтеглят хората от градовете и селата, наводнени от водата от язовир Каховка. Сега е доста значимо да се грижим един за различен и да си оказваме помощ колкото е допустимо повече ", добави Зеленски.

В ранните часове на 6 юни бе взривен язовирът на Каховската водноелектрическа централа. Държавната водноелектрическа компания на Украйна съобщи, че централата е била изцяло разрушена и не може да бъде възобновена след експлозия в машинното поделение.
 Данилов за хода на войната: Каховка нищо няма да промени за Украйна
Данилов за хода на войната: Каховка нищо няма да промени за Украйна

Според него, Москва стои зад гърмежа

Игор Сирота, общоприет шеф на PJSC Ukrhydroenergo, сподели, че Севернокримският канал ще остане без вода след детонацията във водноелектрическата централа в Каховка.

Припомняме, че Русия и Украйна взаимно се упрекват за офанзивата.  

Съединени американски щати и Европейски Съюз виждат съветска диря и осъждат Русия. 

Съветът за сигурност организира съвещание по случая. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР