Властите на Северна Корея мълчатДържавните медии на Северна Корея вече

...
Властите на Северна Корея мълчатДържавните медии на Северна Корея вече
Коментари Харесай

Ракета експлодира над Пхенян

Властите на Северна Корея мълчат

Държавните медии на Северна Корея към този момент ден не споделят нито дума за хипотетичен ракетен тест, който е приключил с цялостен неуспех, съобщи Агенция Франс Прес, Според управляващите в Сеул, Южна Корея, изстреляната ракета е експлодирала във въздуха в небето над столицата Пхенян съвсем незабавно след изстрелването ѝ, заяви.

Пхенян е изстрелял най-вероятно балистична ракета от региона на Сунан, където живеят към три милиона души, рано в сряда, оповестиха южнокорейските военни.

Снарядът се е взривил незабавно след изстрелването, като парчета са паднали в или покрай Пхенян като алена димна топка, която се е движела на зигзаг по небето.

Държавните медии на Северна Корея – Родонг Синмун и новинарска организация KCNA – нормално излъчват репортажи за сполучливи оръжейни проби в границите на 24 часа след изстрелването, постоянно със фотоси.

В четвъртък, обаче, държавните медии не загатват за теста, който е десети подред за тази година. Тестовете идват на фона на заканите от тежки наказания за Северна Корея.

"Северна Корея непрестанно разпространява този мит, че нейното управление прави страхотна работа. Те не желаят да акцентират никакви провали ", сподели за Агенция Франс Прес Чеонг Сеонг-чанг, старши откривател в частния институт Sejong.

Съединени американски щати и Южна Корея обявиха, че Северна Корея се готви да изстреля междуконтинентална балистична ракета на цялостен обсег за първи път от 2017 година, евентуално маскирано като изстрелване в космоса.

Северна Корея ще означи 110-та годишнина от рождението на създателя Ким Ир Сен – дядото на сегашния водач Ким Чен Ун – през април. Властите обичат да означават основни национални годишнини с военни паради или ракетни изстрелвания.

"Страната желае да резервира празничната си атмосфера до 15 април, 110-ата годишнина от рождения ден на нейния създател Ким Ир Сен, а водачите не желаят елементарните жители да бъдат наранени от сходни вести ", добави Чеонг.

Активисти за правата на индивида споделиха, че мълчанието по отношение на неуспеха на ракетния тест показва какъв брой строго следен е животът на севернокорейците.

"Ако беше Лондон, Истанбул или Сеул, представете си нашите новинарски излъчвания – цялостни с видео, изображения и разкази на очевидци ", написа в Twitter Sokeel Park of Liberty в NK.

"Но това е Пхенян, тъй че няма НИТО ЕДНО публично изображение или видео. Пълно медийно затъмнение за голяма детонация в небето над азиатска столица през 2022 година ", добавя блогърът.

Анализаторите допускат, че несполучливият тест е на по този начин наречената "чудовидна ракета " на Пхенян - Hwasong 17, нова система за междуконтинентални балистични ракети (ICBM), която в никакъв случай не е била изстрелвана преди.

Пхенян направи проби на неразрешени оръжия през 2022 година, в това число на седем ракети и две изстрелвания на това, което твърди, че са "разузнавателни спътници ".

Южна Корея и Съединени американски щати предходната седмица обявиха, че "сателитните " проби в действителност са на нова система за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети.

Северна Корея към този момент се намира под жестоки интернационалните наказания поради програмата си за ракетни и нуклеарни оръжия. След поредицата от нови проби Съединени американски щати обявиха, че тестванията са "сериозна ескалация " и ще бъдат осъдени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР