Властите на САЩ, в съответствие със споразуменията, трябва на практика

...
Властите на САЩ, в съответствие със споразуменията, трябва на практика
Коментари Харесай

Ван И: Ако САЩ искат стабилност в Тайванския пролив, да се придържат към принципа на „единен Китай“

Властите на Съединени американски щати, в сходство със споразуменията, би трябвало на процедура да следват политиката на „ обединен Китай “ и да оказват помощ за поддържането на мира в Тайванския проток. Това съобщи китайският външен министър Ван И на среща в Мюнхен с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

„ Ако Съединените щати в действителност желаят непоклатимост в Тайванския проток,

те би трябвало да се придържат към правилото на „ обединен Китай “ и трите взаимни официални съобщения и да приложат на процедура изказванията си, че Съединените щати не поддържат по този начин нареченото придвижване за самостоятелност на Тайван, “ Китайското външно министерство цитира ръководителя на китайското външно министерство.

Ван И акцентира, че Тайван е част от територията на Китайската национална република. Той означи, че това изказване е „ същинското статукво “ в разрешаването на тайванския въпрос. Китайският външен министър добави, че „ с съучастничество и поддръжката на външни сили “ актуалната администрация на острова се пробва да го изолира от континента.

Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година, когато останките от силите на Гоминдан, водени от Чан Кайши (1887-1975), избягаха на острова, откакто бяха победени в Китайската революция. Оттогава Тайпе резервира знамето и някои други атрибути на някогашната Китайска република, които са съществували на континента преди комунистите да дойдат на власт. Според формалната позиция на Пекин, подкрепена от множеството страни, в това число Русия, това е един от районите на КНР.

 

Източник: ТАСС /Превод: SafeNews
Още вести четете в категорията Свят 
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР