Властите на САЩ предприеха тежки стъпки срещу правителството на Венецуела,

...
Властите на САЩ предприеха тежки стъпки срещу правителството на Венецуела,
Коментари Харесай

Болтън обясни действията на САЩ във Венецуела с нарастващото влияние на Русия и Китай


Властите на Съединени американски щати започнаха тежки стъпки против държавното управление на Венецуела , водено от Николас Мадуро, във връзка със загрижеността по отношение на възходящото въздействие на Русия и Китай в района , написа в книгата на Джон Болтън - " Стаята, където се случи: Мемоари за Белия дом ", оповестява ТАСС.

" Автократичният режим на Мадуро съставлява опасност заради връзките с Куба и опциите, които предлага на Русия, Китай и Иран ", изяснява Болтън.
 Куба: Болтън удостовери заплахата на Съединени американски щати за района
Куба: Болтън удостовери заплахата на Съединени американски щати за района

Болтън дефинира външната политика на президента Тръмп като некомпетентна и лишена от тактика

Според него, " опасността от Москва беше неоспорима както от военна, по този начин и от икономическа позиция , защото изразходва обилни запаси за поддръжка на Мадуро да господства в петролната и газовата индустрия на Венецуела в ущърб на Съединени американски щати . Пекин също не изостава доста ".

Според него " Америка се съпротивлява на външни закани в Западното полукълбо от времето на доктрината Монро и настъпи моментът да я съживи , откакто администрацията на Обама с някогашния държавен секретар Джон Кери се опита да я погребе. "

Ситуацията във Венецуела ескалира , откакто водачът на опозицията Хуан Гуайдо , чието назначение на поста ръководител на Народното събрание преди този момент бе анулирано от Върховния съд на страната, се самообяви за настоящ президент през януари 2019 година

Съединени американски щати го признаха за краткотраен държавен глава, към тях се причислиха страните от групата на Лима (с изключение на Мексико), Организацията на американските страни и редица страни от Европейски Съюз.

Мадуро назова случая опит за прелом и разгласи прекратяването на дипломатическите връзки със Съединени американски щати. В негова поддръжка се изрекоха Русия, Беларус, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Сирия и Турция.
 Мадуро подготвен да беседва с Тръмп
Мадуро подготвен да беседва с Тръмп

След като Тръмп изяви предпочитание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР