Властите на Обединеното кралство въведоха задължителна двуседмична карантина за всички

...
Властите на Обединеното кралство въведоха задължителна двуседмична карантина за всички
Коментари Харесай

Великобритания въведе задължителна 14-дневна карантина за пристигащите от Испания

Властите на Обединеното кралство вкараха наложителна двуседмична карантина за всички идващи от Испания. Това се показва в изказване, оповестено в събота от Министерството на превоза на Обединеното кралство.

„ Гражданите, които се връщат от Испания, в това число от испанските острови, от среднощ през днешния ден, 25 юли 2020 година, ще би трябвало да се самоизолират за две седмици, а Испания е изключена от листата на страните, с които са проведени въздушни коридори ", се споделя в известието. Причината за този ход е „ забележителна смяна през миналата седмица " в броя на инфектираните в Испания, която е една от най-популярните летни дестинации за британците, и вследствие на това желанието на Лондон да „ ограничи всяко вероятното разпространяване на вируса във Англия ".

В тази връзка английското външно министерство не предлага пътешестване до Испания, с изключение на в случаите, когато това е безусловно належащо. На процедура тази рекомендация не не разрешава пътуването до Испания, само че усложнява да вземем за пример сключването на застраховка за пътешестване в чужбина.

Испанското държавно управление счита, че обстановката с разпространяването на новия ковид в страната е под надзор, заяви от своя страна пресслужбата на испанското външно министерство, разяснявайки решението на Обединеното кралство да вкара още веднъж двуседмична карантина за идващи от Испания.

" Испанското държавно управление счита, че обстановката е под надзор ", съобщи министерството. " Испания е сигурна страна. " Ние почитаме решенията на Англия, с чиито управляващи контактуваме. ", допълват от министерството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР