Властите на Катар са за мирно разрешаване на кризата в

...
Властите на Катар са за мирно разрешаване на кризата в
Коментари Харесай

И Катар заговори за мирно решаване на украинската криза

Властите на Катар са за спокойно разрешаване на рецесията в Украйна. Това съобщи външният министър на Катар Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани, представен от ТАСС.

По време на среща с съветския външен министър Сергей Лавров той приканва воюващите страни да не подхващат стъпки, които могат да доведат до ескалация на спора.

По думите му Катар поддържа всички интернационалните старания, ориентирани към намиране на спокойно решение на рецесията в Украйна посредством разговор и дипломация.

Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани и Сергей Лавров също по този начин разискаха въпроси на районно и интернационално равнище, в това число иранското нуклеарно досие, както и последните събития в Палестина, Йемен и Сирия.

Премиерът и външният министър на Катар организираха среща с съветския министър председател Михаил Мишустин по-рано тази седмица. Мишустин уточни, че Руската федерация и Катар работят по взаимни планове на обща стойност над 160 милиарда рубли, а съдействието сред Москва и Доха спомага за поддържането на салдото на международния газов пазар. От своя страна министър-председателят на Катар означи основната роля на Русия в обезпечаването на енергийната и продоволствената сигурност в света.

Доха има намерение да ускори съдействието и координацията с Москва в разнообразни области. Катар и Русия са свързани от общи ползи в региона на енергетиката и продоволствената сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР