Властите на Катар обмислят да забранят продажбата на алкохол на

...
Властите на Катар обмислят да забранят продажбата на алкохол на
Коментари Харесай

Катар обмисля забрана на продажбата на алкохол по стадионите на Световното по футбол

Властите на Катар обмислят да забранят продажбата на алкохол на стадионите, където ще се играят мачовете за Световната купа, по футбол. По този метод в последния миг и прекомерно трагично ще бъде отмененено решението да се разреши на компанията Anheuser-Busch InBev NV да продава бира Budweiser, оповестява Bloomberg като се базира на собствен неназован източник.

Решението евентуално ще докара до пренасяне на раздадените на концесия щандове за алкохол по-далече от стадионите, твърди източникът на организацията. Турнирът, който нормално е най-голямото спортно събитие в света и се възнамерява от десетилетие, стартира в неделя с мач сред домакините от Катар и Еквадор.

Решението да се забрани продажбата на алкохол на стадионите е завой от предходната позиция на Катар. Върховният комитет, който управлява тези въпроси, даде обещание алкохолът да се предлага в избрани „ почитател зони “ отвън стадионите и други места, планувани за гостите на шампионата

Около Световното по футбол в Катар към този момент имаше несъгласия -  от затруднения в графика заради жегите в Катар, до отношението към служащите мигранти, които са строили стадионите. Проблемите могат да ескалират, когато почитателите дойдат и се сблъскат с локалните правила, като дрескод, който изисква мъжете и дамите да покриват телата си от раменете до коленете на публични места.

Употребата на алкохол беше основна точка за рецензиите към решението на ФИФА да организира шампионата в консервативната мюсюлманска страна, където обществените прояви на привързаност, невъздържани реакции и пиянството са табу.

Катар не разрешава продажбата на алкохол в съвсем всички заведения за хранене, които не са към хотел или курорт от висок клас. С позволение на работодателя задграничните раотници в страната могат също да купуват корав алкохол, бира или вино за домашна консумация от едно склад ръководено от Qatar Airways, в покрайнините на столицата Доха.

FIFA и производителят на Budweiser AB Inbev, които са в партньорство от 1986 година, упорстват за повече отстъпки. Те имаха триумф в предишното - Бразилия одобри по този начин наречения законопроект за Budweiser, с цел да анулира локалните закони, които забраняваха бирата на стадионите за Световното състезание през 2014 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР