Властите на Бахамските острови казаха, че бившият главен изпълнителен директор

...
Властите на Бахамските острови казаха, че бившият главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Екстрадират в САЩ арестувания на Бахамите шеф на борса за криптовалута

Властите на Бахамските острови споделиха, че някогашният основен изпълнителен шеф на банкрутиралата борса за криптовалута FTX Сам Банкман-Фрийд е екстрадиран за Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.
Още по темата
Бахамската генерална прокуратура съобщи, че Банкман-Фрийд ще бъде трансфериран в Съединени американски щати, откакто се е отказал от правото да оспори екстрадицията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Репортери на място оповестиха, че той е напуснал Магистратския съд в Насау.

По-късно автомобилът, в който се е качил, е бил забелязан да идва на частно летище край аерогарата на бахамската столица, откъдето се чака създателят на FTX да бъде превозен със аероплан до Ню Йорк. В Съединени американски щати против него има наказателни обвинявания, свързани с банкрута на криптоборсата.

Властите на Бахамските острови го арестуваха предходната седмица по искане на американското държавно управление. 

Той беше арестуван за финансови закононарушения против законите в Съединени американски щати и Бахамските острови. Той може да прекара остатъка от живота си в пандиза.

Миналия месец FTX разгласи банкрут в Съединени американски щати, след което голям брой нейни консуматори останаха без опция да изтеглят средствата си. Платформата дължи на своите 50 най-големи кредитори съвсем 3,1 милиарда $.

Все още не е ясно какъв брой от вложилите средства в платформата ще могат да си ги възстановят в края на процедурата по неплатежоспособност, само че специалистите считат, че това няма да се случи за доста от пострадалите.

Банкман-Фрийд беше считан за младата версия на именития американски вложител Уорън Бъфет и наскоро, в края на октомври, чистите му притежания бяха оценени на 15 милиарда $.

Той стана прочут във Вашингтон като политически донор, за когоо се предполагаше, че поддържа предварителната защита от пандемията и усъвършенстваното крипторегулиране.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР