Властите на 21 американски щат са завели дело срещу администрацията

...
Властите на 21 американски щат са завели дело срещу администрацията
Коментари Харесай

21 щата съдят Джо Байдън за спирането на важен нефтопровод

Властите на 21 американски щат са завели дело против администрацията на президента Джо Байдън, те упорстват да се анулира решението за прекъсване на строителството на тръбопровода Keystone XL (Кийстоун) от Канада до Съединени американски щати. Искът е заведен в сряда пред федералния областен съд на Тексас, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
Байдън подписа минимум 15 указа от встъпването си в служба през януари. Сред тях имаше заповед за анулация на строителството на тръбопровода Keystone XL. Ищците упорстват, че новият американски водач е превишил пълномощията си, когато е взел решението. Те упорстват съответното разпореждане да бъде оповестено за противоконституционно и анулирано.
 Съкратен е достъпът на „ Газпром ” до тръбопровода OPAL Съкратен е достъпът на „ Газпром ” до тръбопровода OPAL
Германският енергиен регулатор забрани на „ Газпром ” да употребява спомагателните мощности на тръбопровода OPAL за транспортир...
Инициаторите за подаване на исковата молба са генералните прокурори на щатите Тексас и Монтана. Те акцентират, че заради анулацията на строителството на тръбопровода минимум 12 хиляди души в щатите Монтана, Южна Дакота, Небраска и Канзас няма да могат да си намерят работа. Правителствата на доста щати ще бъдат лишени от евентуални облаги. Според ищците въпросът за построяването на Keystone XL е трябвало да бъде координиран с Конгреса на Съединени американски щати.
" От първия ден на ръководството си президентът Байдън си е сложил за задача да анулира всички триумфи на предходната администрация, като изцяло пренебрегва конституционните ограничавания на неговата власт ",се споделя в обява на уеб страницата на прокурора на Тексас Кен Пакстън. Той назова противозаконното решението на американския водач да омаловажи разрешението за създаване на тръбопровода.
Канадският министър председател Джъстин Трюдо по-рано съобщи, че Отава е разочарована от решението на Байдън за Keystone XL. Тръбопроводът трябваше да разрешава доставка на над 800 хиляди барела нефт дневно от Канада до рафинериите в американските щати Тексас и Луизиана./ БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР