Влак, превозващ токсични химикали, дерайлира в източната част на Охайо

...
Влак, превозващ токсични химикали, дерайлира в източната част на Охайо
Коментари Харесай

След дерайлирането на влака в Охайо: Eвакуации, токсични химикали и конспирации

Влак, пренасящ токсични химикали, дерайлира в източната част на Охайо този месец.
Жителите се опасяват за сигурността си,
жителите се опасяват за сигурността си, съобщи “New York Times ”. Контролираното изгаряне на токсичните материали е изпълнило въздуха и е покрило повърхностните води и почвата с химикали. Мъртви риби са изплували в околните потоци, а във въздуха се носи неприятна миризма.

За доста хора от целия политически набор обаче спекулациите са надхвърлили известните обстоятелства. Десните, коминтиращи случая, бяха изключително сериозни, употребявайки рецесията, с цел да посеят съмнение към държавните организации и да загатнат, че вредите могат да бъдат непоправими.

В обществени медии като Twitter и Telegram коментаторите нарекоха обстановката „ най-голямата екологична злополука в историята “ или просто „ Чернобил 2.0 “, базирайки се на нуклеарната злополука от 1986 година

Те предизвестиха, без доказателства, че жизненоважни водни резервоари, обслужващи Щатите надолу по реката, може да са мощно нечисти. Предполага се, че управляващите, железопътните компании и главните новинарски медии целеустремено прикриват цялостните последствия от рецесията.„ Планирана офанзива, прикриване или и двете? “ попита „ Conservative Daily Podcast “, стратегия, известна с прокарването на крайнодясна политика.
Някои от спекулациите бяха
повторени от всеобщи издания като Fox News, които допускаха, че последствията може да са пагубни.

„ Градът в Охайо наподобява като Чернобил ”, сподели саркастично Джеси Уотърс, водещ на Fox News.

Агенцията за запазване на околната среда и държавни чиновници признаха, че обстановката е пагубна в доста връзки. След като влакът дерайлира на 3 февруари, избухна пожар и към 50 от 150-те вагона бяха дерайлирали или развалени. Опасявайки се от детонация, чиновниците подредиха на околните поданици да се изтеглят, преди да извършат следено изгаряне, което отделя отровен пушек в продължение на няколко часа, който се вижда от километри.

Оттогава EPA съобщи, че качеството на въздуха се е върнало до безвредни равнища. На жителите е позволено да се върнат в домовете си. Химическата миризма остава, тъй като хората могат да помиришат замърсителите даже когато са надалеч от рисковите концентрации, твърди организацията. Тестването на водата до момента не е разкрило “никакви индикации за риск ” за публичните водни системи, осведоми EPA, макар че частните кладенци би трябвало да бъдат тествани. Комуналните служби, черпещи от река Охайо, взеха защитни ограничения и най-малко една компания заяви, че не е разкрила никакви промени във водата.На среща в кметството в сряда разочарованите поданици притиснаха чиновниците за уверения, че въздухът и водата са безвредни. Експертите приканиха за нерешителност, до момента в който оценяваха дълготрайните последствия, като предизвестиха, че замърсителите във въздуха могат да се утаят по повърхностите, да обхванат в кладенци и да мигрират през пукнатини в изби и домове.

И въпреки всичко авторитетни лица и десни коментатори побързаха да създадат свои заключения, теоретизирайки степента на вредите и федералния отговор, за който споделиха, че съставлява необятно прикриване.

„ Това е в действителност ужасно нещо. Да си помислим, че на федералното държавно управление не може да се има вяра задоволително, с цел да ни каже дали е безвредно, или не да отидем в регион като този “, сподели Ник Сортър, видеожурналист, който отразява обстановката, в известното шоу на Fox News.

„ Е, те постановиха Ковид имунизациите в страната, тъй че мисля, че не може да им се има вяра “, отговори  Карлсън.

Министърът на превоза Пийт Бутиджиг, който дава отговор за железопътните линии, се трансформира в обект на рецензии за доста консерватори. Карлсън назова Бутиджиг „ извънредно незапознат “ и акцентира, че дейностите му са несериозни „ съвсем до степен на зло “.

Онлайн бяха оповестени някои комплицирани разбори за токсичните химикали и спекулации, че концентрацията на винилхлорид във въздуха, един от химикалите, транспортирани във влака, е рисково висока. Те отхвърлиха оценката на EPA, че въздухът е безвреден, като вместо това заключиха, че регионът към Източна Палестина е мощно нечист на километри.

„ Имайте поради, че не съм химик, само че просто е обезпокоително какво могат да създадат тези съединения “, написа един консуматор на приложението за чат Telegram в разбор, в който твърди, че токсините биха били по-безопасни, в случай че не бяха изгорени. На срещата в града в сряда Трент Р. Конауей, кметът на Източна Палестина, съобщи: „ Имаше две благоприятни условия: или да го взривим, или то да се взриви единствено. Нямаше трети вид. ”
Местните медии разказват
няколко последствия за околната среда от следеното изгаряне, в това число, че някои риби са открити мъртви в околните потоци и че някои домашни животни са се разболели. Представител на EPA заяви на срещата в града, че химикалите са смъртоносни за рибите, а не за хората, и че водните пътища към този момент се заселват още веднъж с риба, написа darik.bg.

Тези отчети обаче бързо се сляха с непотвърдени и доста по-тежки отчети за екологични вреди, разпростряли се надалеч оттатък мястото на изгаряне.

„ Съобщава се за мъртва риба и наедрял рогат добитък на 100 благи от мястото “, написа Стю Питърс, десен анализатор, в Twitter, без да предлага доказателства. Туитът получи повече от 40 милиона гледания.

Вярването, че се прикрива огромен проблем се разраства в дните по-късно, защото потребителите използваха хаштага #OhioChernobyl, потвърждавайки, че националните и локалните медии подценяват бедствието, макар че всички огромни новинарски мрежи и няколко локални новинарски организации посветиха най-малко малко отразяване на събитията.

Тези изказвания бяха насърчени, откакто кореспондент на NewsNation, новинарски канал за кабелна телевизия, беше задържан, до момента в който снима репортаж на конференция и упрекнат в незаконно навлизане и опозиция при арест. По-късно обвиняванията бяха свалени.

„ Как един кореспондент прави „ незаконно навлизане “? “ попита Крис Куомо, някогашен водещ на CNN, който води предаване на NewsNation.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР