Владо Карамазов бързо, смело и сръчно постигна удоволствията на лятото

...
Владо Карамазов бързо, смело и сръчно постигна удоволствията на лятото
Коментари Харесай

Народна медицина вдига Карамазов на крака

Владо Карамазов бързо, самоуверено и умело реализира удоволствията на лятото три в едно – странствуване, бизнес и снимка. Топ артистът излетя към Филипините, където ще води „ Сървайвър “, а всяка свободна минута ще снима. Неслучайно два от куфарите на звездата са единствено за първокласните му супер съвременни апарати. Карамазов към този момент е бил на островите за едно от предходните издания на спортното реалити, само че в този момент сигурно ще гледа на природата и на целия протичащ се екшън през окото на обектива. Едва ли има подозрение, че при идната премиера на следващия „ Сървайвър “, чиито продуцент още веднъж е Евтим Милошев, ще има и разкриване на галерия с творенията на Карамазов. Защото сега асът от сцената и екрана е най-проспериращият фотограф в страната със серия от супер влиятелни интернационалните награди. Преди броени дни той завоюва 11 оценки от конкурс в Москва, като стана номер едно и яхна класацията във всички категории в MIFA 2021. „ Фотографията ми сподели друга страна от човечеството. Накара ме да се вглеждам в лицата. Превърнах се в ловджия на забавни хора, което ме вълнува и зарежда “, споделя Карамазов в обществените мрежи. И признава, че фотографията е неговата терапия – посредством нея проучва себе си и връзките си съв света. През „ пандемичната “ година не стопира да търси забавни физиономии, зад които се крият изненади. Култивирал е в сетивата си усет към всеки, който има страхотна история. А още по-значимо е, че умее да заговаря тъкмо тези персонажи. Другото, което избуява у Владо с нова мощ поради фотографията, е пристрастеността към конкуренцията, която му липсва отдавна.

Още му настръхва кожата, когато споделя по какъв начин на фамозния фестивал в Авиньон той и сътрудниците му влизат в щур маратон с хитовия си театър „ Казанова “ на Диана Добрева – играят на живот и гибел, тъй като би трябвало да бъдат определени от феновете и от критиците в конкуренция с други 1500 представления. Затова даже не се пробва да обрисува тръпката от присъединяване си в конкурс със 117 000 фотографа с половин милион фотоси. А когато влиза в топ 5 в категория „ Мъжки портрети “, цяла седмица не знае на кой свят е. Неслучайно към този момент поддържа връзка с интернационалния хайлайф в гилдията и получава предложения да бъде куратор във виртуална изложба. Приключенията, производни на заниманието му, също валят едно след друго. Когато в Норвегия вижда същински остарял морски вълк, който не понася туристи, безусловно не може да си откри място, до момента в който го убеди, че би трябвало да го снима. Започва да вика пред къщата му, а в близост е цялостна тишина и единствено гласът на Карамазов отеква измежду фиордите. А когато рибарят се навива да му стане модел, Владо насочва благодарствена молитва към шанса си.

Но поради фотографията Карамазов понася и физически „ вреди “.  Докато обикаля из Лондон, където от години живее фамилията на брат му – фамозния сладкар на виповете Иван Александров, става сакатлък с кръста му, който би трябвало да понесе несъразмерна тежест: раница, цялостна с техника за снимане. Възпалява нерв, осем месеца е на легло, само че в това време би трябвало да е и пред камерите на „ Откраднат живот “.  Болките са отвратителни, придвижванията – мощно лимитирани. Но даже не му идва на разум да си намерения за пауза. Та по тази причина в този момент взима ограничения. След като завършва със сериала, оборудва фамилната къща в столичния квартал Илиенци с пътека и крос тренажор. А тъй като непозната жена го подвига на крайници с национална медицина, актьорът към този момент постоянно посещава билковите аптеки. Но той освен поставя съществени грижи за тялото си, само че и внимава какво употребява, загърбвайки пакетираната храна.

Сред новите респектиращи триумфи на Карамазов е и ролята на писателя кандидат-президент в театралната версия на „ Опашката “, нашумелия разказ на Захари Карабашлиев за страха от другите и за покварата в политиката. Явор Гърдев е режисьор на спектакъла за театъра в Плевен. Темата за политическите игри и президентските избори навлиза интензивно в четвъртата-петата картина и феновете безусловно приковават вниманието си в пъзела, който разкрива закулисните и даже престъпни механизми по върховете на властта. „ Нали всички сме индивиди – и лошотията ни е заложена. От нас зависи дали ще я пуснем или не. Играл съм доста основни функции за миналите две десетилетия, само че тази в „ Опашката “ е най-голямата, най-тежката и най-важната до момента. От „ Крал Лир “ не бях влизал в режисура на Явор, само че тогава бях напълно млад “, споделя звездата. И прецизира, че е постоянно подготвен за смяна – не желае да стои на едно и също място, държи да се възползва от света без граници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР