Владимир Зографски се класира 22-ри във финала в ски скоковете

...
Владимир Зографски се класира 22-ри във финала в ски скоковете
Коментари Харесай

Владимир Зографски завърши на 22-рo място на нормалната шанца

Владимир Зографски се класира 22-ри във финала в ски скоковете на естествената шанца на Олимпийските игри в Пекин. Българинът събра 245,3 точки в двата кръга, оставайки на три точки от влизане в Топ 20.


Зографски не съумя да повтори класирането си от Пьонгчанг преди четири години, когато записа рекорден резултат за българските ски скокове - 14-о място.


"Всичко зависи от изискванията. Ако изискванията са такива, каквито първоначално, можеше да се изкача малко нагоре. И в квалификациите, и в тренировките скачах по-добре. Не можах да си направя скоковете, тъй като при първия отскочих по-рано, а на втория закъснях.

Изпуснах огромен късмет, не си свърших работата. За огромната би трябвало да направя два положителни скока и към този момент каквото стане. Научих в този момент, че човек би трябвало да е спокоен и да нямаш прекомерно предпочитание. Мисля, че прекомерно доста желаех и по тази причина се получи по този начин с тези неточности. Дано да имам шанс и да направя два положителни скока на огромната шанца ", сподели Зографски след края на присъединяване си във финала.

Олимпийската купа завоюва Рьойо Кобаяши, който беше с класа над останалите. Той донесе първо злато на Япония в Пекин, както и първа такава на страната на дребна шанца от 50 години. Зад Кобаяши остана австриецът Мануел Фетнер, а бронзовото отличие завоюва Давид Кобацки от Полша.

За Зографски присъединяване в Пекин е трето на олимпийски игри. В Сочи през 2014 година българинът отпадна в квалификацията на естествената шанца и беше 47-и на огромна. Преди четири години в Пьонгчанг Зографски приключи 14-и на естествената шанца и 35-и на огромната.

Състезанията на огромната шанца в Пекин стартират на 11 февруари, когато е квалификацията.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР