Владимир Зографски даде силно начало на участието ни на олимпийските

...
Владимир Зографски даде силно начало на участието ни на олимпийските
Коментари Харесай

Зографски пребори големи имена в квалификацията в ПьонгЧанг

Владимир Зографски даде мощно начало на присъединяване ни на олимпийските игри в ПьонгЧанг. Той преодоля квалификацията без проблем със скок от 98,5 метра, което му донесе 118,8 точки. Самоковецът се подреди на 17-ото място, като в случай че повтори това в надпреварата, ще прави втори опит измежду най-хубавите 30 на планетата.

Така зад Зографски останаха имена като Нориаки Касай, Дайки Ито, Роман Куделка, Михаел Хайбьок, Мануел Фетнер, които задават модата в спорта през последните години.

" Наистина се получи много добър скок за разлика от подготвителния преди този момент. Не беше това, което чакахме, не беше това, което направих на тренировките. Дано спортния ден е благополучен за мен. Имам още запаси. Трябва ми още малко успокоение. Малко повече централизация в детайлите. В последните три метра на шанцата се нервирам, стартирам да натискам и по този начин изгубвам скорост. Дано повторя този скок и в събота. Времето в действителност въздейства, само че през днешния ден е много по-топло от предните дни ", разяснява някогашният ни юношески международен първенец. Квалификацията се организира при минус 8 градуса, което по отношение на последната седмица в Корея си е напряко лято.

Победител в квалификацията стана Андреас Велингер от Германия, който скочи 103 метра за 133,5 точки. След него се подреди полякът Камил Щох със 131,7 точки, само че с по-дълъг скок от 1 метър. Трети остана Давид Кубацки, който бе с най-хубав резултат като метраж 104,5 метра, само че събра 129,6 точки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР