Владимир Шаманов, председател на комисията по отбрана към Държавната дума,

...
Владимир Шаманов, председател на комисията по отбрана към Държавната дума,
Коментари Харесай

Русия е в директен контакт със САЩ за Сирия, твърди депутат

Владимир Шаманов, ръководител на комисията по защита към Държавната дума, долната камара на съветския парламент, съобщи, че страната води директен разговор със Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати.
Русия поддържа контакт и с НАТО посредством Турция, сподели още Шаманов.

Русия не е последовател на "туитъровата дипломация ", разгласи по-рано денем представителят на Кремъл, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява обществената мрежа, с цел да уведоми Москва за идни американски военни дейности против Сирия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ние не сме участници в "туитърова дипломация ". Ние сме последователи на съществени подходи ", сподели представителят Дмитрий Песков.

"Продължаваме да считаме, че е значимо да не се вършат стъпки, които могат да навредят на така и така нежната обстановка в Сирия ", означи той.

"Продължаваме да сме уверени, че предлогът за потреблението на химически оръжия в сирийския град Дума е фиктивен и не може да бъде употребен като претекст за някакви силови дейности ", сподели още Песков.

По-рано през днешния ден международните организации оповестиха, че Тръмп е написал в "Туитър ": "Русия, подготви се " , като е предизвестил, че ракетите "ще дойдат " в Сирия в отговор на хипотетичната химическа офанзива против цивилни, осъществена от режима в Дамаск през уикенда.

Американският министър на защитата Джеймс Матис в това време разгласи, че е подготвен да показа на президента Доналд Тръмп военни варианти за Сирия.
В същото време Матис даде да се разбере, че Съединените щати към момента вършат оценка на информациите за хипотетична офанзива с химическо оръжие в сирийския град Дума в събота.

Шефът на Пентагона е оповестил готовността на въоръжените сили на Съединени американски щати да подхващат военни дейности против Сирия, само че е показал нерешителност що се отнася до това какъв брой сигурна е виновността на сирийския режим за хипотетичната химическа офанзива.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР