Владимир Путин взе участие в откриването на автомобилната част на

...
Владимир Путин взе участие в откриването на автомобилната част на
Коментари Харесай

Путин откри най-дългия мост в Европа

Владимир Путин взе присъединяване в откриването на автомобилната част на моста през Керченския пролив, който свързва Кримския полуостров с съветската територия. Държавният глава на Руската федерация премине цялата дължина на оборудването зад кормилото на " КАМАЗ ".

Мостът свързва Крим и Краснодарската област и стана най-дългият в Европа (19 км), надминавайки известния въжен мост " Васко да Гама " в столицата на Португалия (17.2 км).

Цената на строителството възлиза на 223 милиарда рубли (3,6 милиарда евро). Транзитният потенциал е 40 000 автомобила и 47 двойки влакове дневно, 14 милиона пасажери и 13 милиона тона товари годишно.

Автомобилният трафик на моста към този момент пуснат, заяви осведомителният център в Кримския мост. Това е шест месеца по-рано от периода, очакван в държавния контракт. Влаковете ще тръгнат по-късно - през 2019 година

В Киев украйнският президент Петро Перошенко съобщи, че " противозаконното създаване на моста е следващото доказателство, че Кремъл не се интересува от интернационалното законодателство ".

" Изключително цинично е, че това разкриване се случва малко преди годишнината от депортацията на кримските татари от режима на Сталин ", добави още той.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР