Владимир Путин събуди НАТО с нахлуването си в Украйна миналата

...
Владимир Путин събуди НАТО с нахлуването си в Украйна миналата
Коментари Харесай

Френският президент призова държавите от ЕС да купуват европейски оръжия

Владимир Путин разсъни НАТО с нахлуването си в Украйна предходната година. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от Агенция Франс Прес.

" През декември 2019 година споделих остри думи за НАТО ", сподели Макрон пред кореспонденти в Братислава, като напомни по какъв начин тогава е нарекъл западния защитителен съюз " в мозъчна гибел ". " Мога да кажа, че Владимир Путин го разсъни с най-лошия вероятен електрошок ", добави той.

Макрон приканва също страните от Европейски Съюз да купуват европейски оръжия. Френският президент съобщи, че европейската отбранителна конструкция е " нужна " за доверието в блока в дълготраен проект.

" Една Европа на защитата, един европейски дирек в границите на НАТО, е незаменима. Това е единственият метод да бъдем надеждни в дълготраен проект ", съобщи Макрон в Братислава, като добави, че " от нас, европейците, зависи в бъдеще да имаме лична дарба да се пазиме ".

Макрон приканва и за " осезаеми " гаранции за сигурност на НАТО за Украйна, до момента в който тя се бори с съветската инвазия.

Подчертавайки, че Украйна " през днешния ден пази Европа ", Макрон съобщи в Братислава, че е в полза на Запада Киев " да има надеждни гаранции за сигурност с нас в многостранна рамка ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР