Владимир Путин показа на африканските си колеги чернова на мирното

...
Владимир Путин показа на африканските си колеги чернова на мирното
Коментари Харесай

Путин показа чернова от мирното споразумение и обвини Киев, че отказва преговори с Москва

Владимир Путин сподели на африканските си сътрудници чернова на мирното съглашение, което беше в съгласие по време на руско-украинските договаряния в Истанбул в края на март предходната година. Той увери, че документът е бил подписан от ръководителя на украинската делегация. И добави, че украинската страна се е отказала от съглашението след изтеглянето на съветските войски от региона на Киев.

Освен това Путин съобщи, че оповестяването на самостоятелност от по този начин наречените Донецка и Луганска национална република, признаването им от Русия и нейните следващи дейности изцяло съответствали на Устава ва Организация на обединените нации, добавя.

Руският президент уточни, че износът на селскостопанска продукция през украинските черноморски пристанища нямало да реши международната продоволствена рецесия.

Според него едвам към 3% от тази продукция достигали до най-бедните и нуждаещи се страни в Африка, а над 37% оставали в Европейския съюз. Той сподели още, че Русия е извеждала деца от зоната на спора, с цел да ги избави и увери, че няма нищо срещу те да бъдат върнати на родителите им.

Представителите на африканските страни, пристигнали на мирна задача в Санкт Петербург от Киев, не са предавали никакво обръщение на съветския президент Владимир Путин от украинския му сътрудник Володимир Зеленски, съобщи прессекретарят на Кремъл, представен от ТАСС. " Не ", отговори президетският представител на въпрос по тематиката, заложен му от публицисти.

По време на срещата с Путин южноафриканският президент Сирил Рамапоса показа 10 точки, създаващи съгласно африканската задача за мир, основа за споразумяване на украинския спор. Това са: решаването му по кротичък, начало на договаряния и понижаване на напрежението, обезпечаване на непрекъснатост на доставките на зърно и торове, филантропична поддръжка за потърпевшите, гаранции за сигурност, замяна на пленници и следвоенно възстановяне.

Руският външен министър Сергей Лавров уточни, че това, което африканските страни са показали, са били 10 точки, съдържащи кардинални положения и констатации, само че по думите му не е било показано нищо съответно, което да е публично " дефинирано на хартия ", добавя Българска телеграфна агенция.

Той добави, че Москва споделя главните подходи на африканския кротичък проект, само че в същото време представителят на Кремъл Песков съобщи, че той е сложен за осъществяване, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР