Владимир Путин подписа укази, с които признава окупираните от сепаратирсти

...
Владимир Путин подписа укази, с които признава окупираните от сепаратирсти
Коментари Харесай

Путин призна Донецк и Луганск за независими републики от Украйна

Владимир Путин подписа укази, с които признава окупираните от сепаратирсти райони в Украйна - Донецк и Луганск - за самостоятелни републики.

В наличието на ръководителите на локалните администрации Денис Пушилин (Донецк) и Леонид Пасечник (Луганск) в Кремъл бяха подписани и контракти за " дружба, съдействие и взаимопомощ ". 

Решението на Путин идва няколко дни откакто съветският парламент го прикани да признае независимостта на украинските области, които от 2014 година се намират под контрола на проруски сепаратисти. 



Преди подписването на указите той направи дълго послание към нацията, предавано по националните малките екрани, в което назова Украйна " колония с марионетен режим ". 

Той се върна още към времето на Съюз на съветските социалистически републики, потвърждавайки, че Москва е направила инвестиции в стопанската система на Украйна, които били пропиляни или изнесени от олигарси на Запад.  

Путин упрекна Киев в това, че има намерение да се достави с нуклеарно оръжие и че " Русия не може да не реагира на това ". 

Малко след оповестяването на решението за признание на Донецката и Луганската република курсът на $ се увеличи до равнище от 80 рубли. 

Главният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел разгласи хода на Путин като " непосредствено нарушаване на интернационалното право, териториалната целокупност на Украйна и споразуменията от Минск ". 

" Европейски Съюз и сътрудниците ще реагират с единение, неотстъпчивост и увереност в взаимност с Украйна ", се споделя в негова позиция в Twitter. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР