Владимир Путин назначи за първи път жена за посланик на

...
Владимир Путин назначи за първи път жена за посланик на
Коментари Харесай

За първи път Путин назначи жена за посланик на Русия в България

Владимир Путин назначи за първи път жена за дипломат на Русия в България. Елеонора Митрофанова е определена за ексклузивен и пълномощен дипломат на Руската федерация в България, съобщи ТАСС. Президентският декрет е оповестен в петък на формалния портал за правна информация.
Митрофанова през 1975 година тя приключва Московския държавен институт за интернационалните връзки към Министерството на външните работи на Съюз на съветските социалистически републики (МГИМО) със компетентност интернационална стопанска система. Владее британски, испански и френски език и е лекар по стопанска система. Автор е на редица научни писания в региона на интернационалните транспортни връзки.

През 1976-1991 година Елеонора Митрофанова работи в Изследователския институт по морски превоз „ Союзморнийпроект”. След това до 1993 година тя е общоприет шеф на адвокатска адвокатска фирма „ Еколекс “ в Москва. Оглавявала е съветската дипломатическа задача към ЮНЕСКО до 19 септември 2016 година Митрофанова е била началник на Росотрудничество от 2017 до 2020 година

Г-жа Митрофанова е омъжена с три деца.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР