Владимир Путин нареди на руските държавни служители да преминат към

...
Владимир Путин нареди на руските държавни служители да преминат към
Коментари Харесай

Путин качва всички държавни служители на руски автомобили

Владимир Путин подреди на съветските държавни чиновници да преминат към коли съветско произвеждане. Президентът даде нареждането си на среща с министъра на индустрията и търговията Денис Мантуров, както и с ръководителите на най-големите промишлени холдинги в Русия.

Путин счита, че този ход ще помогне за развиването на съветските марки. Той не посочи кои са те и дали това включва задгранични коли, сглобявани в Русия.

През предходната година производството на коли в Русия спадна до едвам 450 хиляди - най-ниското равнище след разпадането на Съветския съюз - защото западните компании се отдръпнаха след началото на войната в Украйна.

„ Министерствата, държавните институции и президентската канцелария, ме помолиха да им разреша да продължат да купуват коли, и желаят да купуват най-вече коли задгранично произвеждане. Казах им, че това би трябвало да е безусловно изключено. Всички публични лица в страната би трябвало да употребяват коли съветско произвеждане. Да, от време на време това би означавало, че ще бъде по-скромно. В това няма нищо ужасно. Всички наши прелестни бюрократи би трябвало да се стремят да развиват съветските марки, съветските коли и други съветски артикули ”, съобщи Путин. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР