Владимир Путин на 18 април издаде Указ, с който награди

...
Владимир Путин на 18 април издаде Указ, с който награди
Коментари Харесай

Партия на мъртвите: Руската сила расте с броя на ковчезите

Владимир Путин на 18 април издаде Указ, с който награди участвалите в погромите в украинския град Буча военни от 68-ма обособена мотострелкова бригада със званието „ гвардейци “...

Смърт витае в близост и няма пропагандно факсимиле, което може да скрие сълзите, бледите трупове и пресните гробове.

Според военното министерство в Москва до момента починалите съветски военни в Украйна са 1458 до 10 април. Въоръжените сили на Украйна настояват от своя страна, че убитите руснаци са към 20 хиляди. Разузнавателни източници на разнообразни страни считат, че жертвите от съветска страна са сред 10 и 15 хиляди военнослужещи.
Данните в Русия не се оповестяват, а на съветските медии е неразрешено да цитират непознати източници за загубите в жива мощ и техника.

На 19 април се стигна до абсурд. На въпрос към съветския външен министър Сергей Лавров за потопения крайцер „ Москва “, той дава отговор: " Това не е в моя сектор. Попитайте във военното министерство ".
Цинизмът имал граници? - Лавров опроверга това мнение. В „ неговия сектор “ обаче е изказванието, че " Русия не води война против Украйна ". Дори стигна до невероятното: " Украйна атакува Русия " …

.
Властта към този момент ги преследва, тъй като изписват неприятната думичка " война "...

Жертвите, които дава съветската войска се множат всеки ден. Хиляди съветски майки, съпруги, сестри и обичани се простиха със своите синове, съпрузи, братя и внуци.
На този декор, макар заплахата от наказателно гонене, се множат деянията на митинг против войната в Украйна. В това отношение някои арт деятели са изключително незабележими. Такава е протестната демонстрация, озаглавена „ Мъртвите нямат потребност от война “. Участниците са членове на плана „ Партия на мъртвите “, която е с антивоенна устременост. За първи път се появиха на Пискарьовското гробище в Санкт Петербург с тематични плакати като „ Нямат задоволително трупове “ и „ Руската мощ ще пораства с броя на ковчезите “. Лицата на участниците, обичайно за акциите на " Партията на мъртвите “ – са скрити зад маски под формата на черепи.
„ Путин и неговите другари, ФСБ, Единна Русия и други като тях, дрънчат оръжия към газовата тръба “, се споделя в телеграмния канал на „ Партията на мъртвите “ още през 2017 година " Опитахме се по някакъв метод да отговорим на милитаристичната политика на съветската страна. На потреблението на Безсмъртния полк за оправдаване на милитаристична политика, нападателната политика на гибелта, провеждана от съветската страна ", споделя в изявление за BBC представител на арт плана, който е поискал да остане неизвестен. Освен рецензии на милитаризма, артистите се изричат и по други обществени и политически тематики, настоящи за Русия. Например те излязоха на митинг против пенсионната промяна с афиш „ Животът е сложен, само че за благополучие къс “, проведоха „ некропикет “ на гробищата против промени в Конституцията с лозунгите „ Да, гибел! Да, ремонти! “ и прочие През ноември предходната година деятели на " Партията на мъртвите “ излязоха с послание против ликвидирането на придвижването „ Мемориал “ (вписано от съветските управляващи в листата на " непознатите сътрудници " ) с лозунга: „ Не помним, не знаем, можем да повторим. “
Не вярвахме, че тази война ще се случи. Абсурдно бе признаването от страна на Путин на самопровъзгласилите се републики ДНР и ЛНР. И се започна… А мислихме, че този смут може да бъде спрян, - разясняват от „ Партията на мъртвите “.
Гробищата напоследък стават все по-посещаеми и са уместно място за акции против войната. Защото там се вижда нейното същинско лице, считат хората на изкуството, участници в другите прояви и митинги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР