Владимир Путин и Си Дзинпин по време на , нещо

...
Владимир Путин и Си Дзинпин по време на , нещо
Коментари Харесай

Пет причини защо руско-китайското стратегическо партньорство е екзистенциална заплаха за САЩ

Владимир Путин и Си Дзинпин по време на, нещо като азиатска версия на НАТО. Руският президент даде приоритет на тази обиколка, с цел да се срещне с китайския си сътрудник на форума, който Кремъл назова " доста значим по явни аргументи ", написа Ребека Кофлер, началник на мозъчния концерн Doctrine & Strategy Consulting и някогашен офицер от американското военно разузнаване, представена от Фокс Нюз. Преставяме материала без редакторска интервенция.

Срещата се състоя след, по време на които Русия и Китай отработиха дейностите на военновъздушните и военноморските сили в Японско и Охотско море.

Поотделно, тези страни, които Пентагонът разказва като съвсем равни съперници на Америка, съставляват голяма опасност за Съединени американски щати. А когато са дружно, тази опасност се умножава.

Ето пет аргументи, заради които стратегическият тандем Русия и Китай съставлява действителна опасност за Съединените щати.

1. И двата режима са създали дълготрайна тактика за дестабилизиране на американското общество посредством шпионаж, прикрито въздействие, подривна активност и интервенция в изборите. Независимо дали става дума за институтите " Конфуций ", които индоктринират американски студенти, или сътрудници под прикритие, внедрени от съветското разузнаване в Съединени американски щати, тези закани са сложни за разкриване и обезвреждане в едно демократично общество. Тези сътрудници крадат американски секрети, получават достъп до авторитетни персони и проникват в бизнес, политически и обществени пластове, с цел да провокират разделяне и да трансфорат Америка в недемократична властническа страна.

2. Русия и Китай са създали военни доктрини, целящи да победят Америка на бойното поле , в случай че тя се намеси в районен спор като Украйна или евентуална китайска офанзива против Тайван. Ако Москва и Пекин синхронизират времето на военните си дейности, те биха могли да съставляват забележителен риск за Съединени американски щати от война на два фронта. " Доктрината за две войни " на Пентагона е призвана да се оправи по принцип с такава опасност. Въпреки това опасенията по отношение на изчерпването на американските оръжейни ресурси вследствие на увеличените доставки за Украйна, съчетани с безредното евакуиране на Вашингтон от Афганистан, слагат под подозрение способността на американските войски да се бият по едно и също време на два театъра.
 Белият дом: Целта на Китай да промени статуквото с Тайван е неприемлива
Белият дом: Целта на Китай да промени статуквото с Тайван е неприемлива

Китай би трябвало да стартира да работи за деескалация на обстановката в Тайванския проток

Русия и Китай може даже да се намесят в спорове, с цел да си оказват помощ взаимно , в случай че един от тях бъде надвит от НАТО. Те организират взаимни бойни учения от 2005 година Съвсем неотдавна учението " Восток-2022 " симулира руско-китайска " взаимна специфична интервенция " в отговор на хипотетична опасност от Япония, Южна Корея и Съединените щати. Такова взаимно военно обмисляне усъвършенства оперативната съгласуемост сред двете армии.

Ядрената война е евентуален съставен елемент от военните проекти на Москва и Пекин . Руската военна теория след Студената война преглежда нуклеарните оръжия не като психически възпиращ фактор за попречване на нуклеарен Армагедон, а по-скоро като бойна дарба, която Москва желае да употребява за попречване на намесата на Съединени американски щати в районна рецесия или проваляне от силите на НАТО. Русия към този момент има преимущество пред Съединени американски щати в тактическите нуклеарни оръжия . Китай се стреми към най-голямото нуклеарно развиване в своята история, до момента в който междуконтиненталните балистични ракети на Съединени американски щати би трябвало да бъдат осъвременени, тъй като не са в положение да устоят на новите технологии за противоракетна защита.
 Медведев заплаши с нуклеарна Трета международна война и цитира Библията Обновена
Медведев заплаши с нуклеарна Трета международна война и цитира Библията

Заради гаранциите за сигурност на Украйна и оръжията на Запада

3.И двете страни (Русия и Китай) дефинираха зависимостта на Америка от модерните технологии като сериозна накърнимост , която би трябвало да бъде дейно употребена. Русия и Китай са създали доктрини и оръжия за хакерски атаки и галактическа война, с цел да отслабят или унищожат военната и гражданската инфраструктура на Съединени американски щати. Критични съставни елементи на американската страна, от банки и превоз до лечебни заведения и атомни електроцентрали, са уязвими на противников офанзиви. Осъзнавайки този проблем, Пентагонът организира скрито проучване на опасността от китайски и съветски галактически оръжия.

4. Ускоряването на икономическото съдействие сред Русия и Китай се улеснява от техните прогнози, че центърът на тежестта на интернационалната търговия и вложения се реалокира в Азия .И двете страни към този момент са създали способи за осъществяване на двустранни транзакции в рубли и юани вместо в евро или долари, заобикаляйки западната система SWIFT. Разработват се проекти за консолидиране на китайския мегапроект " Един пояс, веднъж " с Евразийския стопански съюз, управителен от Русия. Това оказва помощ в дълготрайната цел на Китай да размени $ с китайския юан като международна аварийна валута. Други властнически режими, които се стремят да отделят бизнеса от човешките права, евентуално ще избират алтернативата на юана в интернационалните транзакции.

Междувременно Китай дава сериозна икономическа помощ на Русия , която беше мощно наранена от западните наказания. Търговията на Китай с Русия и съветският енергиен експорт за Китай се усилват. Огромният взаимен газопровод на стойност 55 милиарда $ " Силата на Сибир " към този момент доставя съветски.газ до елементи от Китай и ще проработи с цялостен потенциал през 2025 година С тези нови потоци от доходи Русия може да реши да не рестартира " Северен поток ", главният газопровод за Европа, който Москва неотдавна затвори.
 Русия насочва енергоносителите си към Азия
Русия насочва енергоносителите си към Азия

Китай остава най-големият покупател на съветска сила

5.Трябва ясно да се подчертае, че Русия и Китай не са естествени съдружници . Те имат много бурна история на връзки, изпълнена с гранични разногласия, цивилизационни несъгласия и съмнения. Но те са обединени от обща идея, в името на която са насочили политиката си към понижаване на ролята на Америка в света и поощряване на властническа система на ръководство . Освен това Путин и Си са развили положителни персонални връзки . Въпреки че не са тъкмо другари, те са съгласни по доста въпроси, споделяйки прагматичен и неконфронтационен метод към общуването между тях. Те взаимно проектират мощните си страни един върху различен, като в това време водят тежка битка за националните ползи на своите страни и оцеляването на своите режими.

Това, което прави този стратегически тандем изключително рисков е, че и двамата водачи твърдо слагат своите антиамерикански стратегически упоритости на напред във времето . Путин се стреми да възвърне някакъв съюз в Евразия сходен на Съюз на съветските социалистически републики. Си Дзинпин реализира вековната " Китайска фантазия " за стопански разцвет и военна мощност на Китай. Според своите убеждения Си води Китай по " Пътя на подмладяването ", с цел да го трансформира в преобладаваща международна мощ, измествайки Съединени американски щати от тази позиция до 2049 година, стогодишнината от основаването на Китайската национална република.

И двамата политици схващат неотложността на постигането на задачите си и обезпечаването на последователност на политиките им. Сега Си е на 69, а Путин ще навърши 70 през октомври, като първият е на власт близо десетилетие, а вторият - две десетилетия. Очевидно всеки от тях вижда през днешния ден опция да утвърди своята власт и да издигне мощта на страната си. Путин е подготвен да увеличи залозите, изключително с актуалната обстановка в Украйна, и да поеме по-големи опасности в този момент, с цел да получи повече в бъдеще. Си, който към момента не желае да употребява военни средства за реализиране на задачите си, може да промени метода си по отношение на зараждащото схващане, че Вашингтон не е подготвен да води две войни на два фронта по едно и също време.

Разрастващият се съюз на двама нуклеарни врагове на Съединените щати, окуражени за бъдещето на своите страни и обезверено търсещи оцеляване, съставлява огромна заплаха за Америка , приключва създателят.
 Нобелов лауреат вещае загуба за Съединени американски щати при нова Студена война с Русия и Китай
Нобелов лауреат вещае загуба за Съединени американски щати при нова Студена война с Русия и Китай

Джоузеф Стиглиц изобличи американските водачи в лицемерие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР