Владимир Путин декларира, че страната му няма интерес от поглъщането

...
Владимир Путин декларира, че страната му няма интерес от поглъщането
Коментари Харесай

САЩ следят внимателно действията на Беларус

Владимир Путин заявява, че страната му няма интерес от поглъщането на която и да е страна

" Съединените щати ще наблюдават деликатно дали Беларус ще окаже спомагателна военна поддръжка на Русия за нашествието в Украйна ". Това разгласи представителят на Държавния департамент - Нед Прайс. " Ако Вашингтон види индикации за това – ще вземе съответните ограничения, " предава.

Предупреждението идва на фона на визитата на Владимир Путин в Минск. Това е първо сходно посещаване от началото на нашествието. Според Киев, то цели по-нататъшна експанзия против Украйна и включване на беларуската войска във войната.

От Минск, Путин заявява, че страната му няма интерес от поглъщането на който и да е. Съединените щати дефинираха това изказване като " връх на иронията ".

„ Смятам, че сходно изказване може да се дефинира като връх на иронията, когато идва от водач, който тъкмо в този миг се пробва принудително да погълне територията на мирна прилежаща страна. Чухме такива думи от Путин в първите дни на спора, както и в седмиците преди началото му. Виждаме по какъв начин режимът на Лукашенко на процедура дава на Русиясуверенитета си, своята самостоятелност. Виждаме съветските войски във вътрешността в това, което би трябвало да е суверенна беларуска територия. Виждаме обстрела, който насочат от тази територия. А в този момент чуваме и мненията на Путин и Лукашенко, само че считам, че всичко нагоре приказва доста повече от това, което тези двамата споделят ”, съобщи Нед Прайс, представител на Държавния департамент.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР