Владимир Кара-Мурза, известен критик на Кремъл, за когото се предполага,

...
Владимир Кара-Мурза, известен критик на Кремъл, за когото се предполага,
Коментари Харесай

Известен критик на Кремъл беше задържан в Москва

Владимир Кара-Мурза, прочут критик на Кремъл, за който се допуска, че е оживял при два опита да бъде токсичен, е бил арестуван пред дома си в Москва в понеделник. Това заяви съветския опозиционен политик Иля Яшин, представен от CNN.

„ Владимир Кара-Мурза беше арестуван от полицията в Москва покрай дома си. Все още не е ясно защо “, написа Яшин в Twitter като заяви, че схванал новината от юриста на Кара-Мурза.

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости също заяви за задържането на Кара-Мурза, базирайки се на неговия юрист Вадим Прохоров.

„ Току-що разбрах за задържането му, към този момент не мога да кажа детайлности “, сподели Прохоров за РИА Новости.

По-рано през днешния ден Кара-Мурза даде изявление за " Big Picture with Sara Sidner " по CNN+. В него опозиционерът осъди експанзията на съветския президент Владимир Путин в Украйна.

Судя по всему, Кара-Мурза доставлен в Организация на Варшавския договор Хамовники, куда едет юрист В.Прохоров. Могу предположить, что задержание связано с административным делом (в случае уголовки был бы обыск и допрос в СКР). Скорее всего, речь о каком-то антивоенном высказывании в прессе или в соцсетях.
— Илья Яшин (@IlyaYashin)

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР