Владимир ИвановТрудЛевски постигна изключителна важна победа над Лудогорец с 3:2

...
Владимир ИвановТрудЛевски постигна изключителна важна победа над Лудогорец с 3:2
Коментари Харесай

Невиждана драма: Левски ликува в Разград след пропусната и вкарана дузпа в 90-ата минута

Владимир Иванов

Труд

" Левски " реализира изключителна значима победа над " Лудогорец " с 3:2 в Разград в първи 1/2-финал от шампионата за Купата на България. Невиждана драма беляза мача, откакто домакините изравниха със противоречива дузпа в края, само че на собствен ред гостите получиха 11-метров углавен удар в даденото от съдията Ивайло Стоянов 8-минутно продължение. Изпълнението на Георги Миланов бе парирано, само че трябваше да бъде пребито поради нахлуване в наказателното поле. Последва осъществяване на Марин Петков за крайното 3:2. Преди това Кирил Десподов бе изведел " орлите ", а Драган Михайлович и Билал Бари направиха поврат преди Пиерос Сотириу да изравни.

Анте Шимунджа заложи на 4-2-3-1, като на върха на офанзивата предстоящо започва Пиерос Сотириу. На крилата действаха Кирил Десподов вляво, а на другия фланг бе Рик като двамата разменяха местата си. Зад нападателя бе ситуиран Каули Оливейра, а в средата словенският експерт се бе доверил на Шоу и Сантана. В отбрана бяха Антон Недялков и Сисиньо, както и централните бранители Игрор Пластун и Оливие Вердон.

На собствен ред Стоилов изненада със скица 3-5-2, както бе и преди месец при визитата в Разград за състезание. Халфът на " Левски " Андриан Краев остана запаса за сметка на Илиян Стефанов, който в навечерието на срещата лекуваше травма. Под рамката предстоящо бе Пламен Андреев, който е със статут на титуляр в шампионата, а пред него в една линия бяха разположение триото бранители Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап. Отляво като халф-бек бе Цунами, а на другия фланг със същите функционалности бе претрупан Драган Михайлович. В средата на терена Георги Миланов, Филип Кръстев и Илиян Стефанов имаха задачата да зареждат с топки Уелтън и Билал Бари.

Двубоят стартира с нападателни дейности в „ синьо “, довели до две съществени положения пред Слуга. След по-малко от 120 секунди отлична офанзива на гостите докара до обстановка пред Илиян Стефанов, стрелял в обсега на хърватския пазач на „ орлите “. Пет минути по-късно „ Левски “ поведе в резултата след отлична преса, довела до неточност при изнасянето на топката на Мануел Шоу, само че намесата на ВАР откри засада на Билал Бари, асистирал на Филип Кръстев. Вместо столичният отбор да води с 1:0, това стори „ Лудогорец “. В 10-ата минута националът Кирил Десподов разстреля Андреев с удар от междинна отдалеченост, влетял в горния десен ъгъл на стража. В последвалите минути до 30-ата, домакините имаха още две положения за гол. При първата Каули и Десподов взаимодействаха на няколко пъти с по едно допиране, само че последвалият удар на бразилеца бе уловен от Андреев. На собствен ред „ сините “ дадоха отговор с бомбен изстрел на Драган Михайлович, пристигнал след осъществяване на ъглов удар, само че вратарят на „ орлите “ внимаваше и парира. В самия завършек на първата част удар на Уелтън с глава излезе в навън.

Второто полувреме стартира със съществено състояние пред вратата на гостите, при което Шоу засече, само че топката мина около задачата. Този път „ сините “ бяха тези, които дадоха отговор с ранен гол. В 52-ата минута бърза контраофанзива на „ Левски “ мина поредно през Кордоба, Цунами и Уелтън преди последния да стреля.

Изстрелът на бразилеца бе избавен, само че попадна на крайници на Михайлович, който запрати топката в левия ъгъл на Слуга за 1:1.

Голът подейства като допинг на отбора на Станимир Стоилов, който сътвори още две положения, само че някак „ орлите “ оцеляха. Преди Шимунджа да опита да промени нещо в тактически проект обаче нов гол влетя във вратата на домакините. Центриране от ъглов удар на Кръстев бе засечено с глава от Сундберг, който прати топката на границата на вратарското, където Бари с едно допиране засече.

Веднага след попадението на терена се появи Спас Делев, заменил Джонатан. Обратът очевидно шокира „ зелените “, които по този начин и не успяваха да погледат по-осезаемо към вратата на младия Андреев, а играта последователно стартира да се изнервя. Нервите ескалираха 10 минути преди края, когато преди ъглов удар в наказателното поле на гостите се стигна до сдърпване, след което втори жълти картони получиха Недялков и Кордоба и двата тима останаха в понижени сформира. Последваха нови сухи минути, с цел да се стигне до добавеното време.

Тогава останаха подозрения за игра с ръка на Цунами, само че след рекошет. Намеси се ВАР, а реферът Ивайло Стоянов самичък прегледа обстановката, с цел да уточни бялата точка. Зад топката застана Сотириу, чийто осъществяване бе безпогрешно, макар че Андреев хвана ъгъла. Драмата обаче напълно не бе завършила в Разград. В сетния момент на дуел „ Левски “ също стигна до дузпа за игра с ръка на Пластун. Зад топката застана Георги Миланов, чийто изстрел бе париран от Слуга, само че асистентът на Стоянов мигновено алармира за прибързано нахлуване в наказателното поле и наказателният удар бе даден за наново осъществяване. Този път с осъществяването се нагърби резервата Марин Петков, чийто изстрел влетя в мрежата на „ орлите “ за 3:2.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР