Владимир Георгиев, дългогодишен финансист и банкер, ще заеме поста прокурист

...
Владимир Георгиев, дългогодишен финансист и банкер, ще заеме поста прокурист
Коментари Харесай

Владимир Георгиев стана прокурист на Александровска болница


Владимир Георгиев, дълготраен финансист и банкер, ще заеме поста пълномощник на УМБАЛ „ Александровска “, с решение на Съвета на шефовете на лечебното заведение от 27 май 2022 година, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Той ще се включи в ръководството на най-голямата университетска многопрофилна болница в страната взаимно с сегашния изпълнителен шеф доктор Атанас Атанасов. Причината е неприятното финансово ръководство на болничното заведение през последните години и насъбраните просрочени отговорности в размер на 38 млн. лв. към май 2022 година

Новият представител на управлението ще бъде претрупан с процеса по стабилизиране на финансовото положение посредством смяна във вътрешните процедури и правила, предоговаряне на задълженията ѝ към кредиторите, усъвършенстване на приходите и разноските, както и повишение на оперативната успеваемост на лечебното заведение. 

Владимир Георгиев е потвърден специалист в интернационалната активност и ликвидността на банките и комерсиалните сдружения. Има опит в консолидирането и оздравяването на кредитни и корпоративни институции. Над 19 години е взел участие във финансовото ръководство на български и задгранични вложения в разнообразни браншове на стопанската система. Специализирал е финанси и банково дело в Германия, Австрия, Белгия, Люксембург. Преди да заеме поста в Александровска болница, е бил член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на Българската банка за развиване. 



Александровска болница е най-старата и една от най-големите в страната. Тя е водещ народен академични и лековит център, профилиран още в трансплантационната, диспансерната, образователната и научно-изследователската активност, се отбелязва в прессъобщението. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР