Вкусният сладолед от кисело мляко с малини става различен от

...
Вкусният сладолед от кисело мляко с малини става различен от
Коментари Харесай

Спасение в жегата: Най-вкусният и лесен домашен сладолед!

Вкусният сладолед от кисело мляко с малини става друг от класическия сметанов сладолед. Като споделям друг, имам поради, че е множко по-лек на усет.
Тъй като киселото мляко и сметаната са много разнообразни като артикули, сладоледа с кисело мляко е много по-студен. В тези летни жеги ни се отразява отлично. Освен това е с доста по-малко калории, което го прави желан десерт от дамската част на фамилията. от кисело мляко.

В този сладолед доминират плодовете, които не са обработвани и са запазили при замразяването си всички витамини и минерали. И не на последно място сладоледът се подготвя извънредно елементарно.

Необходими артикули за сладолед от кисело мляко с малини:

400 гр. пълномаслено кисело мляко (може да ползвате и нискомаслено),
250-300 гр. малини,
2 равни супени лъжици захар/мед (може и без да подслаждате, в случай че броите калориите в менюто си),
малинов ликьор 2 супени лъжици (не е задължителен).
блендер и кутия с похлупак.

Как да си го приготвите:

за да стегне по-бързо и по-добре вашия сладолед, сложете за 3 часа в камерата на хладилника киселото мляко. Това време е изцяло задоволително да замръзне млякото като в това време да не се трансформира в буца лед.

Малко преди да извадите киселото мляко от камерата блендирайте или пасирайте малините. Ако желаете може да минете плодовото пюре през цедилка и да отделите семките. Така няма да има неприятното чувство от семчиците на малините (напоследък ми прави усещане, че доста хора не употребяват този плод поради тях). Подсладете плодовото пюре (ако въобще подслаждате).

Изсипете в дълбока купа замръзналото кисело мляко и прибавете малиновото пюре към него. Пасирайте още веднъж или блендирайте.

Получената примес изсипете в кутия и поставете в камерата. Добре е след 3 часа престой на сладоледа да го разбъркате с лъжица. Ако имате опция разбъркайте го още един път след час-два и го оставете най-малко за 6 часа във фризера.

Преди да сервирате вашия сладолед от кисело мляко с малини, е добре да го извадите от фризера и да го прехвърлите в хладилника за 20-30 минути.
Насипете в подобаващи чаши и декорирайте по ваше предпочитание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР