Вкусната пълнена кокошка иска време за приготвяне и майсторлък, така

...
Вкусната пълнена кокошка иска време за приготвяне и майсторлък, така
Коментари Харесай

Пълнена печена кокошка

Вкусната пълнена кокошка желае време за подготвяне и мурафет, тъй че би трябвало да помислите и за апетитен ордьовър, с цел да не държите гостите си гладни

Необходими Продукти

● пилешко месо - 1 кокошка с дреболиите
● лук - 2 глави
● домати - 2 броя
● ориз - 1 к.ч.
● кисело зеле - 1 малк азелка
● сланина - 100 г солена
● кървавица - 250 г
● лимони - 1 брой
● червен пипер - 1 ч.л.
● джоджен - 1 с.л. ситно нарязана
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Натрийте кокошката от вътре и вън със сол и черен пипер. Сварете воденичките и сърцето в подсолена вода, като към края на варенето прибавете и дробчето. Отцедете дреболиите и ги нарежете ситно.

Задушете накълцания лук в половината олио. Щом стане транспарантен, прибавете обелените и настъргани домати. Щом течността им се изпари, прибавете дреболийките и ги запържете. Сипете ориза и запържете с него. Овкусете с аления пипер и сол.

Долейте 1 ч.ч. от бульона на дреболиите и варете, до момента в който оризът омекне. Накрая объркайте с малко ситно нарязано кисело зеле. С готовата плънка напълнете кокошката и зашийте отвора.

Втората глава лук запържете в с останалото олио. Добавете останалото нарязани кисело зеле и го запържете. Отделете половината от него, а останалото застелете в тавата, в която ще печете и която е авансово намазнена.

Отгоре сложете кокошката и я намажете с малко олио. Около него прибавете нарязаните на късчета кървавица и сланина. Сложете от горната страна кръгчета лимон и покрийте с останалото зеле. Долейте топла вода до 2/3 от височината на продуктите, покрийте с цели зелеви листа и покрийте съда с фолио.

Сложете кокошката да се пече на към 170-180 градуса за 2 часа. При потребност печете повече, в случай че кокошката е по-старичка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР