Вкусна изненада за всеки гост, остава само да изберете подходяща

...
Вкусна изненада за всеки гост, остава само да изберете подходяща
Коментари Харесай

Иглу изненада

Вкусна изненада за всеки посетител, остава единствено да изберете подобаваща гарнитура

Необходими Продукти

● кайма - 1 кг
● яйца - 2 бр
● галета - 2 с.л.
● черен пипер
● самардала - 1 к. л.
● чушки - 2 бр. алена
● зеленчуков микс - 100 г бланширани грах, морков и царевица

за плънката


● картофи - 2 бр междинна величина
● гъби - 150 г
● шунка - 100 г
● топено сирене - 6 триъгълника
● кашкавал - 300 г
● олио - за пържене

Начин на подготвяне

Каймата се замесва дружно със самардалата, черния пипер, галетата, яйцата и бланшираните грах, морков и царевица. Пиперките се почистват от семената и се нарязват на дребно.

Те също се прибавят към каймата и всичко се омесва. Каймата се оставя в страни да поеме ароматите, а през това време се бланшират гъбите. Ако са дребни се оставят цели, а в случай че са едри се режат на две или четири.

Картофите се обелват и нарязват като за пържене. Олиото се загрява в тиган и се изпържват картофите. Когато са подготвени се изваждат в купа и към тях се прибавя нарязана на дребни кубчета шунка.

Когато изстинат картофите към тях се прибавя и половината от кашкавала настърган. Когато и гъбите са подготвени бланширани и изстинали се поставят и те. Взема се купа за чорба и се опакова от вътре със фолио за печене.

Това фолио се облепя с кайма по формата на купата. В средата се поставят две части топена сирене и се добавя с плънката от картофи. Накрая се запечатва още веднъж с кайма.

Покрива се с фолио и от горната страна. Изважда се от купата и се поставя в тава. Това се повтаря да привършване на продуктите. Пече се 20 минути на 200 градуса. След като са подготвени иглутата се маха фолиото и се обръщат с необятната страна надолу. И се поставят в тава за печене.

Отгоре върху всяко иглу се посипва с кашкавал, който се настъргва авансово. Пече се за още пет минути да се разтопи кашкавала. Сервира се топло.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР