Вкрая на годината може да се поздравим с положителен резултат

...
Вкрая на годината може да се поздравим с положителен резултат
Коментари Харесай

Денков: В края на годината може да се поздравим с положителен резултат за Шенген

Вкрая на годината може да се поздравим с позитивен резултат за Шенген. Това съобщи министър председателят от парламентарната естрада по време на блицконтрол в отговор на въпрос на народните представители за напредъка на България по приемането ни в Шенген.

" Това е един от най-важните цели за България, с цел да успеем да преодолеем една неправда, която пречи на българския бизнес, на българските жители, която е обвързвана със загуби за стотици милиони всяка година ", сподели той.

" Това, което може да се направи, е да имаме явен проект обвързван със законодателна стратегия, която вие приемате в Народното събрание, и дипломатически старания от страна госпожа Мария Габриел и ясна позиция от страна на България, осъществена през мен, като министър-председател и министерствата - във всяко едно от техните отраслови отговорности, с цел да покажем, че би трябвало да бъде в зоната Шенген ", безапелационен бе той.

Денков още веднъж акцентира, че и Нидерландия, и Австрия, и целият Европейски съюз има изгода от това България да е в шенгеското пространство: " Това е от изгода освен за България, това е от изгода и за Австрия и за Нидерландия, които до момента са имали запаси. Това е от изгода и за цяла Европа ".

По думите му българската страна е посочила напредъка си пред Европейската комисия, заздравила е защитата е по външните граници на Европейския съюз, понижила е мигрантският поток.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР