ВК Хебър (Пазарджик) привлече в редиците си македонския национал Александар

...
ВК Хебър (Пазарджик) привлече в редиците си македонския национал Александар
Коментари Харесай

Александар Ляфтов: Ще дам най-доброто от себе си за Хебър

ВК Хебър (Пазарджик) притегли в редиците си македонския национал Александар Ляфтов , който през миналия сезон стана първенец на Хърватия с тима на Младост Рибола Кастела. Посрещачът е притежател на наградата за MVP на шампионата. Във витрината си Саша има злато от шампионата на Ирак с отбора на Соут Газ Компани, както и от родината си - с Работнички (Скопие), с който печели и купата на страната.

Свързахме се с новото попълнение на Хебър, с цел да разберем детайлности към прехвърлянето. Асът разкри в особено изявление за BGvolleyball.com упоритостите си за новия сезон, усещанията от България и съотборниците си, както и други любопитни обстоятелства.

Как се стигна до прехвърлянето ти в Хебър? От клуба ли се свързаха с теб или ти с тях?

Трансферът в Хебър се случи след диалог с треньора Атанас Петров - той ми се обади и се договорихме. Аз показах моите условия, клубът неговите и дружно взехме решение за договора.
Имаше ли предходни наблюдения над тима, преди да подпишеш контракта? Модерната идея и планът ли те привлякоха?
Честно казано, преди да дойда, не знаех нищо за тима. Знаех единствено, че отборът се е изкачил в Суперлигата единствено с една загуба от Висшата лига. Това беше всичко. Наско Петров ми изясни по какъв начин работи клубът и какви са задачите ни. Това ми беше изцяло задоволително, с цел да ме притегли концепцията.

Имаше ли предложения от други клубове? Ако да - от кои?

Оферти имах от доста клубове - както от Близкия изток, по този начин и от клуба в Хърватска, с които спечелихме шампионата.

 aleks_ljaftov

Какви са задачите ти за идния сезон?

Амбициите ми са като на всеки състезател. Искам да спечелвам медали, само че е рано още за това да се приказва. Нека първо стартира шампионата, да забележим какви са другите тимове. Най-важното е да сме здрави и да нямаме доста травми.

Както е известно, Хебър е дилетант в Суперлигата. Този факт до какъв брой те стимулира да покажеш най-хубавото от себе си?

Всеки играч желае да направи най-хубавото за своя тим. Аз също желая да направя всичко, на което съм кадърен в името на триумфа на тима - да побеждаваме. Но знаем, че самичък човек не може да го реализира самичък. Затова е играта, по тази причина сме тим (12 души).

Имаш ли някакви терзания към акомодацията? Лесно ли привикна с ситуацията и новите съотборници?

Адаптацията протича обикновено. Вече седми сезон съм в чужбина, тъй че се оправям. Колегите от тима са доста положителни момчета, малко по малко привиквам.

 hebar_2017

С какво българското състезание се разграничава от останалите, в които си се състезавал? По твое мнение - кой е най-силният тим в елита?

В българското състезание няма доста чужденци - това е разликата съгласно мен. Повечето играчи в тимовете са българи и този факт демонстрира, че равнището на волейбола в България е високо. От противниците ни в Суперлигата Нефтохимик е най-силният. Както към този момент ти споделих, не познавам тимовете и не съм наясно какви селекции имат.

Какви са усещанията ти от България? Какво е отношението към теб и другият чужденец в отбора?

Както чаках, усещанията ми от вашата страна, са положителни. На терена всички би трябвало да бъдем едно цяло, по тази причина сме тим. Приемат ни доста добре, нямаме никакви проблеми, както би трябвало и да бъде.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР