ВизиткаРадостин Самаров е управител на сладкарска фирма Захаро - Поморие.

...
ВизиткаРадостин Самаров е управител на сладкарска фирма Захаро - Поморие.
Коментари Харесай

Захаро: Във време на инфлация стоим стабилно на пазара с конкурентни цени

Визитка Радостин Самаров е шеф на сладкарска компания " Захаро " - Поморие. Той е магистър по " Счетоводство и надзор " от УНСС - Варна. Започва работа в фамилната компания, като минава през множеството от стадиите на произвеждане и продажби. Този опит му дава знания, подготвеност и убеденост да ръководи сполучливо фамилния бизнес. Компанията Семейната компания " Захаро " е учредена през 1991 година в Поморие с съществена активност произвеждане на пресни сладкарски произведения. Компанията залага на занаятчийското произвеждане - всички артикули се създават на ръка от майстори сладкари с опит. Използват се пресни и качествени артикули, технологията на произвеждане не включва заледяване в нито един стадий от приготвянето на сладкишите. Компанията има личен индустриален завод и фирмени магазини, както и две кафе-сладкарници в Поморие, пет в Бургас и по една в Слънчев бряг и Несебър. Продава и онлайн. Според данните в Търговския указател за 2021 година " Захаро " регистрира 4.372 млн. лева доходи от продажби и 280 хиляди лева чиста облага. Ръстът на приходите й по отношение на година по-рано е над 20% и компанията попада в годишната ранглиста на " Капитал " за най-динамични дребни и междинни компании " Гепард ". Заетите са 93-ма. Визитка Радостин Самаров е шеф на сладкарска компания " Захаро " - Поморие. Той е магистър по " Счетоводство и надзор " от УНСС - Варна. Започва работа в фамилната компания, като минава през множеството от стадиите на произвеждане и продажби. Този опит му дава знания, подготвеност и убеденост да ръководи сполучливо фамилния бизнес. Компанията Семейната компания " Захаро " е учредена през 1991 година в Поморие с съществена активност произвеждане на пресни сладкарски произведения. Компанията залага на занаятчийското произвеждане - всички артикули се създават на ръка от майстори сладкари с опит. Използват се пресни и качествени артикули, технологията на произвеждане не включва заледяване в нито един стадий от приготвянето на сладкишите. Компанията има личен индустриален завод и фирмени магазини, както и две кафе-сладкарници в Поморие, пет в Бургас и по една в Слънчев бряг и Несебър. Продава и онлайн. Според данните в Търговския указател за 2021 година " Захаро " регистрира 4.372 млн. лева доходи от продажби и 280 хиляди лева чиста облага. Ръстът на приходите й по отношение на година по-рано е над 20% и компанията попада в годишната ранглиста на " Капитал " за най-динамични дребни и междинни компании " Гепард ". Заетите са 93-ма. Как бе основана " Захаро ", по кое време и за какво започнахте този бизнес?
- Сладкарска компания " Захаро " е основана през 1991 година от моите родители. Тя се роди с огромна доза обич към кулинарията и умерена доза деятелност. Тогава стартира първата глава от нашата фирмена история. Отворихме порти на дребна сладкарска работилница, която скоро се разрасна и доста бързо стана известна в региона с вкусните си торти.
Кои са най-важните стадии в развиването на компанията?
- През 1999 година направихме ремонт в сладкарския завод, закупихме първите нови машини за произвеждане и с това стартира втората глава на нашата фирмена история. През 2001 година отворихме дребен сладкарски магазин в Несебър, а през 2004 година - и магазина в кв. " Лазур " в Бургас. Дойде и 2010 година с откриването на най-големия ни търговски обект - кафе-сладкарницата ни в Поморие, с която направихме първата крачка в кафетерията. Следващите години бяха доста динамични, създадохме сполучливи съдействия, започнахме да продаваме продукцията си в Слънчев бряг, както и в кв. " Меден рудник " и кв. " Славейков " в Бургас.
Реклама
Но несъмнено решителен миг в нашата история беше откриването на новата ни индустриална база в Поморие през първите дни на 2018 година, с което се сложи началото на третата глава в нашата фирмена история. Мога да кажа, че това бе един от най-предизвикателните моменти персонално за мен. Създадохме по-добри условия за работа, нова конструкция, подобрихме мениджмънта, разширихме асортимента на предлаганата продукция, изградихме екип, множеството от членовете на който са дългогодишни наши чиновници, и пред нас се откриха нови хоризонти.
Фотограф: Цветелина Белутова Какви вложения сте създали до момента за развиването на " Захаро "?
- Най-голямата ни инвестиция до момента е за построяването на фирмената индустриална и административна база. Това беше несъмнено смела крачка за нас, която направихме с два 10-годишни капиталови заема, възползвайки се от услугите на нашата банкова система.

Сега капиталовите ни планове са ориентирани към създаване на нови търговски обекти в Бургас и региона. През 2021 година отворихме нов обект в жк " Изгрев " в Бургас, а през предходната 2022 - и в кв. " Възраждане ". През тази година ни следва разкриване и на нова кафе-сладкарница в жк " Славейков " в Бургас.

Целта е да създадем по този начин, че продукцията ни да стане налична за повече клиенти в региона ни. Ще развиваме целеустремено и поредно кафетерията и продажбите на дребно.
Реклама
В момента построяваме и фотоволтаична електрическа централа за лични потребности.
Как оценявате пазара на сладкарски произведения в страната, какво е особено за него?
- Пазарът на сладкарски произведения в страната е добре развъртян. Има огромно предложение на всевъзможни сладки изкушения. Следваме неизбежно европейските трендове в сладкарството, само че, несъмнено, не можем и считам, че не би трябвало да се откъсваме от ориенталските обичаи в този поминък.
Фотограф: Цветелина Белутова Какво отличава " Захаро " от съперниците?
- Стремим се да получаваме непрекъснато противоположна връзка от нашите клиенти, с цел да удовлетворяваме техните потребности. В нашите артикули наличието на консерванти и хидрогенирани мазнини е минимално, а огромна част от тях са изцяло изчистени от наличието им. Успяваме да поддържаме положително съответствие сред цена и качество на нашите артикули и услуги и считам, че това е една от главните аргументи да сме постоянен фактор на пазара към този момент повече от 30 години.
Какво е бъдещето на занаятчийските артикули като вашите, по какъв начин те устояват на натиска на индустриалните артикули?
- Културата на хранене, здравословното хранене не значи единствено умеенето обичайно да седнем на масата и умело да си служим с приборите съгласно етикецията, а на първо място доста деликатно да се осведомяваме за качеството и да сортираме храната, която консумираме. Да, " нездравословни " храни няма, само че би трябвало да знаем, че честата консумация на индустриалните артикули с дълъг период на валидност няма метод да не се отразява отрицателно на здравословното ни положение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР