ВизиткаАдриана Ангелова, Director of Business Development Sofia Hotels Management и

...
ВизиткаАдриана Ангелова, Director of Business Development Sofia Hotels Management и
Коментари Харесай

София – все повече във фокуса на организаторите на събития

ВизиткаАдриана Ангелова , Director of Business Development Sofia Hotels Management и групата хотели на НИКМИ АД - Grand Hotel Millennium Sofia, Grand Hotel Sofia и Kings` Valley Medical & Spa Hotel. Завършила е компетентност " Туризъм " в УНСС, само че обича да споделя, че е усъвършенствала лидерските си умения и управнически пълномощия в " университета " на Hilton. През годините минава през разнообразни позиции в отдел " Продажби " на веригата " Хилтън ", като оглавява и комерсиалните отдели на обектите в София и Букурещ. През 2017 поема управлението на комерсиалния отдел на една от огромните български компании за ръководство на туристически активи и управлява комерсиалните отдели на 7 обекта в цяла България. От есента на 2022 заема позицията Director of Business Development и за трите хотела на компанията. ВизиткаАдриана Ангелова , Director of Business Development Sofia Hotels Management и групата хотели на НИКМИ АД - Grand Hotel Millennium Sofia, Grand Hotel Sofia и Kings` Valley Medical & Spa Hotel. Завършила е компетентност " Туризъм " в УНСС, само че обича да споделя, че е усъвършенствала лидерските си умения и управнически пълномощия в " университета " на Hilton. През годините минава през разнообразни позиции в отдел " Продажби " на веригата " Хилтън ", като оглавява и комерсиалните отдели на обектите в София и Букурещ. През 2017 поема управлението на комерсиалния отдел на една от огромните български компании за ръководство на туристически активи и управлява комерсиалните отдели на 7 обекта в цяла България. От есента на 2022 заема позицията Director of Business Development и за трите хотела на компанията. Как се промени конгресният туризъм в България след провокациите на последните три години?
- Прогнозните сюжети за 2023 година на UNWTO плануват интернационалните туристически пътувания да доближат 80% до 95% от равнището преди пандемията. С отпущането на ограниченията макар провокациите с разноските и инфлацията още през втората половина на предходната година усетихме мощно завръщане на събитията онлайн. Необходимостта на фирмите да се върнат в темп, да актуализират своите бизнес проекти и екипи допуска организирането на доста и разнородни срещи. Интерес има основно от компании с офиси в страната, само че в последните месеци следим и завръщането на интернационалните събития и конгреси, като част от тях към този момент се случиха, а други предстоят да се случат до края на годината. Наблюдаваме завръщане на събитията и пътуванията във всички стопански браншове, като нарасналото търсене докара до доста добра претовареност и междинна дневна цена в обичайно по-слабите за София месеци от първото тримесечие.
Колко значим е конгресният туризъм и какви са новите трендове?
- Събитията имат директен принос в стопанската система на дестинацията и финансовите изгоди от този сегмент са основни. Най-голямото преимущество, несъмнено, е смяната на сезонния темперамент на дестинацията с целогодишен.
Реклама
Освен засиления интерес към запазване на околната среда при организирането на събития продължава и наклонността Bleisure - микс на business и leisure. Всички събития с интернационално присъединяване, на които сме домакини, включват наложителен leisure детайл, включен в програмата.

Радваме се, че обектите ни в София Grand Hotel Sofia и Grand Hotel Millennium Sofia спомагат столицата да се нарежда на картата на интернационалните конгреси и изложби наедно с други европейски столици и дестинации.
Какво търсят в този момент клиентите в събитийния бизнес? Кои са конкурентните преимущества на вашите хотели, с които ги притегляте?
- Ключов фактор при вземането на решение с изключение на бюджетната рамка е висококатегорийно настаняване на цялата група с опция за обслужване на посетители от най-високо равнище. Допълнително предимство е разнообразието от зали под един покрив. Организацията на събитие е доста по-лесна и комфортна, когато всичко се случва на едно място. Опитът от последните години сподели, че можем да бъдем доста по-гъвкави в анулационните политики и по-креативни в менютата, които предлагаме. Гостите търсят разнообразие и иновация и ние съумяваме да им ги предложим и в трите хотела. Чистотата и високото равнище на обслужване дружно с просторните стаи и зали са запазена марка на нашите обекти и са потвърдили във времето си, че са желани от уредниците на събития.
Увеличава ли се ползата от интернационалния събитиен туризъм за осъществяване на прояви в България и по какъв начин вие се включвате в тази наклонност?
- Да, следи се повишение на интереса към столицата, като за това имат заслуга всички сътрудници в сектора, както и секторните Неправителствени организации. Засилват се и българските кандидатури за семейства при организирането на интернационалните конгреси. Всички ние влизаме в партньорства за привличане на огромни event уредници и асоциации, медии, които да дойдат на опознавателни турове. Участията в интернационалните туристически изложби и увеличението на рекламните бюджети на главните пазари за столицата също способстват за нарастването на интереса към дестинацията.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР