Визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас е историческа

...
Визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас е историческа
Коментари Харесай

Украйна има място в НАТО, но след войната

Визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас е историческа във връзка с мястото на България в НАТО, като благонадежден и сигурен сътрудник. Посещението на президента Зеленски препотвърждава тази роля на България в НАТО. Това разяснява дипломатът Иван Анчев.

" Това беше тежка среща, аз персонално не чаках сходно държание от президента, само че това беше проваляне в личния му кабинет ", разяснява дипломатът и напомни, че първият сходен случай е бил с съветския патриарх Кирил, който го е " нахокал ".

Според него президентът Радев е повторил разказа на Кремъл, че би трябвало да се стигне до спокойно решение, без значение къде се намират съветските войски сега.

" Премиерът Денков сподели, да, мир, значим е, само че когато бъдат възобновени изконните територии на Украйна от 1991 година ", сподели още той в ефира на България Он Еър.

По думите му украинският президент Зеленски е дал доста добър честен урок.

Иван Анчев счита, че Украйна има своето място в НАТО.

" Ако Украйна няма място в НАТО, то тогава се отваря голям сив буфер, който би бил рисков за европейската сигурност ", разяснява той.

" Срещата във Вилнюс ще покаже, че НАТО е консолидиран повече от когато и да било. От тази позиция можем да чакаме по-широк небосвод, по-голяма дълбочина на европейската система за сигурност ", добави той.

Анчев разясни, че по време на война не е действително Украйна да влезе в НАТО.

" Те желаят да подсигуряват на идващите генерации, че ще влязат в една сериозна система за сигурност, тъй че този пъкъл да не се повтаря ", сподели дипломатът.

По думите му турският президент Ердоган е този, който може да подсигурява под някаква форма прекратяването на войната.

" Крим е една доста забавна територия за Турция. През Турция има опция за решение, само че не трябва да се пропущат и други фактори ", сподели той и напомни, че преди време е имало делегат на Ватикана в Русия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР