Визитата на президента Володимир Зеленски е много важна, мислите ли,

...
Визитата на президента Володимир Зеленски е много важна, мислите ли,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Визитата на Зеленски е важна за приемането ни в Шенген

„ Визитата на президента Володимир Зеленски е доста значима, мислите ли, че не ни наблюдават в Европейски Съюз в действителност за това по какъв начин във вътрешнополитически проект имаме унисон с външната си политика. Аз съм сигурна, че това са значими моменти, които не остават незабелязани. “ Това сподели пред БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.
Прочетете още
„ Така че с цел да продължим с цели и Шенген, еврозона на мен ми се желае най-вече това – България да е  сътрудник, който не се оправдава, а задава посока и води със себе си обстоятелства “, добави тя.

България би трябвало да приказва в един глас за поддръжка на Украйна, сподели още Габриел.

Тя изясни, че украинският президент е пристигнал у нас по покана на държавното управление, тъй като от изпълнителната власт зависи каква помощ ще бъде оказана на страната. 

„ Трябва доста ясно да го кажем, че е значимо България да изпраща сигнал, че може да приказва в един глас по този начин, както го вършат Народното събрание, изпълнителната и президентската институция, и ето това на мен би ми се желало да се случва по-често. Като приказваме в един глас и тогава няма да си задаваме въпрос кой кого е поканил, а ще си приказваме за интереса на страната, за позиционирането на България като деен член на Европейския съюз и НАТО, като това да преобърнем визията на доста, освен в Европа, само че и света, че България може да бъде равносилен сътрудник “, съобщи още вицепремиерът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР