Визитата на премиера Кирил Петков в РСМ точно в утрешния

...
Визитата на премиера Кирил Петков в РСМ точно в утрешния
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Визитата на Петков в РСМ точно утре е неуместна

" Визитата на премиера Кирил Петков в РСМ тъкмо в утрешния ден е неуместна . Преди пет дни от канцеларията на президента на Македония Стево Пендаровски, че възнамерява да организира среща със сепаратистката организация ОМО " Илинден ". Това е тъпчене на контракта от 2017 година и на алена линия, сложена в рамковата позиция на нашето държавно управление от 2019 година... Само поради това визитата на следващия ден би трябвало да бъде отсрочено ". 

Това сподели пред БНР интернационалният анализатор Велизар Енчев. 

По думите му  главният проблем в българо-македонските връзки е престроената ни история и македонизираното българско културно-историческо завещание

" Да не си фантазираме, че с пет работни групи ще преодолеем основния проблем. Главният проблем е историята. Натискът от Съединени американски щати и Европа е друга тематика, само че това не е нищо ново от последните 70 години.  Вече допуснахме генерална неточност през 2017 година, когато дадохме единодушието си за участието на Македония в НАТО ". 

В предаването " 12+3 " Енчев добави: 

" Политическият оптимизъм на Кирил Петков граничи с наивизма.  Трябва да си доста доверчив, въобще да не познаваш историята, с цел да смяташ, че за 6 месеца можеш да разрешиш проблеми, нерешени през последните 100 години ". 

Интервюто с Кирил Петков можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР